Antena Meniu Search
x

Video 18.000 de elevi s-au întors în sistemul online, la doar o săptămână de la începerea şcolii

De luni, elevii din 13 localităţi vor face şcoală online pentru că rata de infectare a depăşit şase la mia de locuitori. După prima săptămână de şcoală, 800 de clase s-au închis şi 18 mii de copii învaţă de acasă. Dacă mulţi dintre ei fac asta din cauza infectărilor cu coronavirus, altora li s-a spus că nu-s sigure clădirile în care învăţau.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 18.09.2021, 20:14

Vezi și

Părinţii de la Şcoala Ferdinand din Capitală au ajuns să nu se mai înţeleagă după ce copiii au fost anunţaţi că fac şcoala online. Explicaţia oficială e că acea clădire e încadrată în riscul 2 seismic. Chiar şi aşa, Ministrul Educaţiei îi asigurase pe părinţi că nu există niciun pericol.  

Ministrul Educaţiei: Sunt sute de clădiri şcolare încadrate în risc seismic doi. Multe, multe sute! 

Acum, părinţii s-au împărţit în două tabere. Unii nu vor să mai audă de şcoală online. Altora le e frica să îi lase pe elevi în clădirea cu risc. 

Din nou în sistemul online, la doar o săptămână de la începerea şcolii

Pe acelaşi subiect

Mama: Să se respecte legea, să se deschidă şcoala! 05 49 Şcoala online este un pericol pentru noi. Este un conflict de interese între părinţi, nu este despre ce spunem noi, ci despre ce spune legea!

Mădălina Iacob, reporter Observator: În Capitală, cursurile au fost suspendate în 366 de clase din cauza infectărilor cu Covid-19. În plus, 3 şcoli sunt închise, iar copiii învaţă tot online pentru că problemele de infrastructură nu au fost încă rezolvate. 

Peste 600 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu coronavirus de când a început şcoala. La grădiniţa 269 din Capitală, o grupă de copii a fost trimisă acasă după ce s-a îmbolnavit educatoarea. La fel şi elevii din corpul A, de la Şcoala Leonardo Da Vinci, dupa ce o femeie de serviciu a fost testată pozitiv. 

Florela-Antonela Ghiţă, subprefect: "S-a făcut ancheta epidemiologică. Doar grupa intră în online".

Peste o mie de elevi şi preşcolari au fost şi ei confirmaţi cu COVID-19 în ultima săptămână. Regulile spun că, dacă e un singur caz de infectare în clasă, elevii de la clasa a şaptea în sus pot continua cursurile în şcoală dacă sunt vaccinaţi. Altfel, se mută toţi online. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Educatie » 18.000 de elevi s-au întors în sistemul online, la doar o săptămână de la începerea şcolii