Antena Meniu Search
x

Masca de protecţie devine obligatorie în jurul şcolilor din judeţul Timiş. Peste 16% din noile cazuri, depistate în rândul copiilor

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, întrunit vineri într-o şedinţă online convocată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, a decis ca masca de protecţie să devină obligatorie în jurul şcolilor. În ultimele 24 de ore au fost depistate 53 de cazuri COVID în rândul copiilor, majoritatea fiind elevi.

de Redactia Observator

la 17.09.2021, 14:39

Purtarea măştii de protecţie, în preajma unităţilor de învăţământ
Purtarea măştii de protecţie, în preajma unităţilor de învăţământ - Profimedia

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis că începând de luni, 20 septembrie, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în jurul unităţilor de învăţământ din tot judeţul.

"Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 20 septembrie 2021”, se arată în hotărârea CJSU Timiş, potrivit news.ro.

Potrivit DSP Timiş, din totalul de 316 cazuri noi de COVID-19 depistate în ultimele 24 de ore la nivel judeţean, 53 de persoane au vârste mai mici de 18 ani. Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, rata de infectare la o mie de locuitori în judeţul Timiş a crescut vineri la 2,08. În oraşul Timişoara, rata de incidenţă la o mie de locuitori a ajuns în aceeaşi zi la 2,58.

Situaţia COVID în România

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit vineri despre situaţia şcolilor, în contextul în care şi Capitala a depăşit pragul de incidenţă de 2 la mia de locuitori. Conform ordinului comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii, şcolile vor funcţiona cu prezenţă fizică până la pragul de 6 la mie.

Bilanţul COVID-19 publicat vineri în România indică o creştere constantă a numărului de noi infectări, pe măsură ce marile oraşe revin, rând pe rând, în scenariul galben.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Masca de protecţie devine obligatorie în jurul şcolilor din judeţul Timiş. Peste 16% din noile cazuri, depistate în rândul copiilor