Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Academia Navală "Mircea cel Bătrân", festivitate de absolvire plină de emoţii

O nouă generaţie de marinari şi militari şi-a încheiat astăzi prima misiune. Tinerii au primit primele lor grade în cadrul festivităţii organizate la malul mării, iar de acum se pregătesc să îşi înceapă cariera pentru care s-au pregătit în ultimii patru ani.

de Redactia Observator

la 26.07.2024 , 18:35

Absolvenţii Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", promoţia "Avram Iancu 200", au început ceremonialului de absolvire şi înălţare în grad. Îmbrăcaţi în uniformă, cei 295 de absolvenţi au defilat pentru ultima dată în curtea unităţii de învăţământ şi şi-au primit cu mândrie gradele de ofiţeri.

"Sunt copiii noştri. Au crescut efectiv. Au venit nişte boboci şi acum îi vedem nişte vulturi care îşi iau zborul şi pleacă de lângă noi. În fiecare an am aceleaşi emoţii, deşi de 22 de ani îi tot văd cum vin şi pleacă", spune Adrian Popa, decanul Academiei

"Această promoţie care în septembrie 2020 era aici prezentă în Academie a dat dovadă de o mare rezilienţă la provocările întâmpinate, pandemia globală şi conjunctura geo politică în care ne aflăm", a declarat Filip Nistor, prorector.

Vezi și

Familia, alături de tinerii absolvenţi

Pe acelaşi subiect

Tinerii absolvenţi sunt mândri de performanţele obţinute şi de-abia aşteaptă să pună în aplicare tot ceea ce au învăţat în patru ani de studii. Daniel Rădulicea, absolvent şi şef de promoţie, a început să facă acest lucru încă din perioada facultăţii: "Mi-am început tema de licenţă în anul 2 şi până în anul 4 am încercat să tot performez proiectul şi uşor uşor, de la un simplu concept, a ajuns ceva ce poate fi integrat în forţele navale" . Băiatul a încercat să facă o dronă submarină pentru toată zona de litoral.

Părinţii lui Andrei Chiru sunt foarte bucuroşi şi mândri de băiatul lor, care a reuşit să termine Academia Navală ca şef de promoţie: "Am fost întotdeauna alături de el şi l-am sprijinit. Şi-a dorit foarte mult, chiar de mic". Sora lui Andrei îşi ia fratele drept exemplu, iar din toamnă va urma cursurile tot aici: "Vreau să urmez Academia pentru că fratele meu e un exemplu de urmat. Ştiu că este o cale foarte bună şi mă mândresc cu el".

Promoţia din acest an a fost numită onorific "Avram Iancu - 200", pentru a marca 200 de ani de la naşterea marelui revoluţionar român.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Educaţie » Academia Navală "Mircea cel Bătrân", festivitate de absolvire plină de emoţii