Antena Meniu Search
x

Sute de copii creativi au participat la concursul "Aristotel"

Aristotel, concursul de cultură generală, a ajuns să fie renumit pe tot mapamondul pentru interactivitate. Peste patru mii de elevi din ţară şi de peste hotare s-au înscris la ediţia din acest an. În premieră, concursul s-a desfăşurat online, permiţând şi elevilor din provincie, dar şi copiilor români din ţări precum SUA, Italia, Finlanda sau UK, să participe la concursul organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

de Redactia Observator

la 05.07.2020, 12:14

Vezi și
  • Peste 700 de participanți la proba de creativitate
  • O nouă ediție Aristotel, din luna septembrie

Subiectele de cultură generală, logică, matematică și creativitate au avut ca scop încurajarea gândirii logice și a talentului creativ, în rândul elevilor din învățământul primar și gimnazial. Peste 700 de elevi au participat la proba opţională de creativitate. Ana Maria este unul dintre concurenţi, iar testul a împresionat-o.

Ana Maria A fost o probă foarte interesantă, deoarece a avut o temă super, adică ce se află între soare și pământ. M-am gândit să fac un desen, asta a reprezentat cel mai bine ce se află între cele două corpuri cerești.

Deși subiectele nu au fost tocmai ușoare, numărul celor care au obținut punctajul maxim a depășit orice așteptare. Mai bine de 300 dintre participanți au răspuns corect la toate întrebările. Alexandru este unul dintre elevii care au obținut punctajul maxim.

Alexandru Este foarte educativ și îmi plac mult concursurile. Exercițiile nu au fost așa grele și am putut să le rezolv.

"ARISTOTEL" face parte din programul ,,Olimpiadele Creativității" și este un concurs școlar interdisciplinar, complementar procesului de învățământ, accentul punându-se pe creativitatea şi cunoştinţele generale ale elevilor.

Ramona Mezei, Profesor Coordonator Fundația Dan VoiculescuA fost o provocare și pentru noi să mutăm acest concurs în mediul online, până acum această competiție a avut loc în sala de clasă. Cu ajutorul partenerilor noștri am reușit să oferim premii tuturor celor care au obținut rezultate foarte bune. Această competiție încearcă sa încurajeze creativitatea și gândirea logică.

Prin acest proiect Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dorește să identifice și să premieze elevii creativi, care au inteligența logică și emoțională foarte dezvoltate, contribuind, în același timp, la dezvoltarea vocațională a copiilor cu vârste fragede.

Georgeta Șerban, Profesor Învățământul Primar, Școala Gimnazială "Tudor Arghezi" - Am avut posibilitatea atât noi, profesorii, cât și copilașii, să participăm cu mare drag la acest concurs.

Datorită succesului acestei ediții, organizatorii au anunțat că începând cu luna septembrie a acestui an va avea loc o nouă ediție online a Concursului Național Interdisciplinar "Aristotel". Participarea a fost gratuită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Educatie » Sute de copii creativi au participat la concursul "Aristotel"