Sute de copii creativi au participat la concursul "Aristotel"

De Redactia Observator.
Publicat: 05.07.2020, 12:02.
Actualizat: 05.07.2020, 12:14

Aristotel, concursul de cultură generală, a ajuns să fie renumit pe tot mapamondul pentru interactivitate. Peste patru mii de elevi din ţară şi de peste hotare s-au înscris la ediţia din acest an. În premieră, concursul s-a desfăşurat online, permiţând şi elevilor din provincie, dar şi copiilor români din ţări precum SUA, Italia, Finlanda sau UK, să participe la concursul organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Subiectele de cultură generală, logică, matematică și creativitate au avut ca scop încurajarea gândirii logice și a talentului creativ, în rândul elevilor din învățământul primar și gimnazial. Peste 700 de elevi au participat la proba opţională de creativitate. Ana Maria este unul dintre concurenţi, iar testul a împresionat-o.

Ana Maria - A fost o probă foarte interesantă, deoarece a avut o temă super, adică ce se află între soare și pământ. M-am gândit să fac un desen, asta a reprezentat cel mai bine ce se află între cele două corpuri cerești.

Deși subiectele nu au fost tocmai ușoare, numărul celor care au obținut punctajul maxim a depășit orice așteptare. Mai bine de 300 dintre participanți au răspuns corect la toate întrebările. Alexandru este unul dintre elevii care au obținut punctajul maxim.

Alexandru - Este foarte educativ și îmi plac mult concursurile. Exercițiile nu au fost așa grele și am putut să le rezolv.

"ARISTOTEL" face parte din programul ,,Olimpiadele Creativității" și este un concurs școlar interdisciplinar, complementar procesului de învățământ, accentul punându-se pe creativitatea şi cunoştinţele generale ale elevilor.

Ramona Mezei, Profesor Coordonator Fundația Dan Voiculescu - A fost o provocare și pentru noi să mutăm acest concurs în mediul online, până acum această competiție a avut loc în sala de clasă. Cu ajutorul partenerilor noștri am reușit să oferim premii tuturor celor care au obținut rezultate foarte bune. Această competiție încearcă sa încurajeze creativitatea și gândirea logică.

Prin acest proiect Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dorește să identifice și să premieze elevii creativi, care au inteligența logică și emoțională foarte dezvoltate, contribuind, în același timp, la dezvoltarea vocațională a copiilor cu vârste fragede.

Georgeta Șerban, Profesor Învățământul Primar, Școala Gimnazială "Tudor Arghezi" - Am avut posibilitatea atât noi, profesorii, cât și copilașii, să participăm cu mare drag la acest concurs.

Datorită succesului acestei ediții, organizatorii au anunțat că începând cu luna septembrie a acestui an va avea loc o nouă ediție online a Concursului Național Interdisciplinar "Aristotel". Participarea a fost gratuită.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
„M-a înșelat cu un prieten”. Povestea despărțirii celui mai carismatic cuplu din showbizul românesc
libertatea.ro
Cum atacă varianta Delta tinerii. Radu Lupescu, medic ATI în Franța: ”A scăzut vârsta medie a pacienților din reanimare”
Ziare.com
Horoscopul zilei de 6 august 2021. Vărsătorii dau dovadă de maturitate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Adevărata cauză a morții! Ce au descoperit în sângele Adrianei Bunea, profesoara decedată după rapel
gandul.ro
Îl pierdem și pe David Popovici? Înotătorul minune al României se gândește să plece din țară: „Voi decide după vacanță!”
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
Cum a circulat acest bărbat din Galați cu mașina prin oraș, în văzul tuturor, până când s-a întălnit cu poliția. L-ău vazut și l-au amendat pe loc. Ce făcuse de fapt?
redactia.ro
Can Yaman și Diletta Leotta, în vacanțe separate. Actorul fermecător se distrează în jacuzzi, la înălțime, frumoasa jurnalistă este cu prietenele
tvhappy.ro
Momente critice pentru Nicolae Mitea: „Am la dispoziție 30 de zile”
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro