Antena Meniu Search
x

Video Autorităţile, îngrijorate că tot mai mulţi elevi apelează la meditaţii pentru a trece examenele

Tot mai mulţi elevi apelează la meditaţii pentru a trece de cele mai importante examene, arată datele unui studiu. Rezultatele acestuia au îngrijorat până şi autorităţile, care sunt pregătite să ia măsuri.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 06.06.2021, 10:44

Vezi și
  • O şedinţă de meditaţii costă între 50 şi 100 de lei.

Costul mediu al unei şedinţe de pregătire particulară (în jur de o oră şi jumătate sau două) este între 50 şi 100 de lei, iar o familie plăteşte lunar circa 300 de lei pentru meditaţiile la care participă un copil.

Matematica, limba şi literatura română şi limbile străine sunt materiile la care se solicită cel mai frecvent ore de pregătire.

Unu din trei elevi a participat la meditaţii plătite în anul şcolar 2019-2020, iar tot atâţia au participat şi la consultaţii/ore de pregătire gratuită. 

În anul şcolar 2020-2021, 19% dintre elevi participă la meditaţii, iar 20% din părinţi au deja în plan ca în perioada imediat următoare copilul să ia ore în particular, conform datelor din studiul "Meditaţiile în România: sistem educaţional paralel sau complementar?", realizat de Societatea Academică din România şi Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), alături de fundaţia Friedrich Ebert Stiftung România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Autorităţile, îngrijorate că tot mai mulţi elevi apelează la meditaţii pentru a trece examenele