Antena Meniu Search
x

Video Meditațiile au devenit colacul de salvare al elevilor, după un an de școală online. Studiu: 1 din 4 adolescenți s-a pregătit suplimentar

Meditațiile au devenit colacul de salvare al elevilor după un an de școală online. Mai mult ca niciodată părinții cred că e nevoie de pregătire suplimentară pentru ca elevii să poată recupera lecţiile pierdute, după un an de pandemie. Deşi pentru mulţi copii meditaţiiile sunt o corvoadă, un studiu recent arată că 80% dintre părinți cred că orele suplimentare sunt necesare și au văzut îmbunătățiri în urma acestora.

de Redactia Observator

la 04.06.2021, 18:13

Vezi și

David, elev în clasa a șasea: Matematică, română, germană și engleză, pentru clasa a opta, pentru viitor ma gândesc.

Lui David nu îi sunt străine orele de pregătire în particular. Este elev în clasa a şasea, dar face meditaţii de trei ani. Într-o săptămână, are nu mai puţin de opt ore de cursuri extra şcoală. 

David: Învățăm mai multe la pregătire. Explică mai bine şi mai detaliat și în special axat pe mai puțini copii. 

Tatăl lui David: E nevoie la ce se face se face la nivel minim la școală. Sistemul nu e bun, e bolnăvior așa până la urmă.

Pe acelaşi subiect

Reporter: E meditaţia salvatoare, să zicem aşa?

Tatăl lui David: Probabil e puțină siguranță pentru noi. 

Studiu: 1 din 4 elevi a făcut meditații plătite în ultimul an

La fel gândesc aproape 80% dintre părinți, arată un studiu recent privind meditațiile. Mai ales acum, în pandemie, când orele suplimentare de pregătire au devenit o normalitate. Același studiu arată că unul din patru elevi a făcut meditații plătite în ultimul an. Peste 50% fac meditații la cel puțin o materie, iar o treime dintre ei fac la doua materii, mai exact la română și matematică. Pentru mulţi dintre elevi, însă, orele de pregătire sunt o corvoadă. Elevii de la oraşe, din clasele terminale sunt cei pentru care părinții plătesc cei mai mulţi bani pentru meditații. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Meditațiile au devenit colacul de salvare al elevilor, după un an de școală online. Studiu: 1 din 4 adolescenți s-a pregătit suplimentar