Antena Meniu Search
x

Video Bacalaureat 2023. Ministerul Educaţiei a decis echivalarea probelor orale cu media din liceu, dar nu pentru toţi: elevii care dau azi examenul

Domină haosul în şcoli după 3 săptămâni de grevă. Profesorii se plâng că nu au timp de note şi recuperări, în timp ce elevii stau pe la uşi pentru motivarea absenţelor. Între timp, absolvenţii de liceu încep examenele. Astăzi au avut emoţii cei care nu şi-au putut echivala probele orale la Bacalaureat.

de Angela Bertea

la 14.06.2023, 13:48

Vezi și

Au începute emoţiile testărilor. Astăzi au debutat probele orale ale Bacalaureatului, însă elevii nu au fost în săli pentru a le susţine pentru că Ministerul Educaţiei a decis echivalarea problelor orale cu mediile din anii de liceu. Excepţie fac cei care nu au putut echivala aceste probe orale, cum ar fi spre exemplu cei care au venit din străinătate pentru a susţine examenul sau cei care fac parte din promoţiile anterioare. Aceştia vor susţine examenele orale până pe 23 iunie.

Dacă această echivalare înseamnă pentru candidaţi mai mult timp la dispoziţie pentru a se pregăti pentru probele scrise, pentru cadrele didactice acest lucru înseamnă un volum mai mare de muncă. Mai au doar câteva zile la dispoziţie pentru a pune note, acolo unde este nevoie, şi să încheie medii. Şi elevii mai au drumuri de făcut la şcoală în această perioadă pentru a preda manualele sau pentru a lua parte la orele de pregătire suplimentară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Bacalaureat 2023. Ministerul Educaţiei a decis echivalarea probelor orale cu media din liceu, dar nu pentru toţi: elevii care dau azi examenul