Antena Meniu Search
x

Bătălia Micilor Genii, concursul de gândire logică organizat prin Fundaţia Dan Voiculescu

Testele de cultură generală pentru copii îi ajută pe cei mici să-şi verifice cunoştinţele pe care le învaţă la şcoală.

de Redactia Observator

la 18.07.2020, 11:20

Vezi și
  • Copiii își pot verifica, în doar 15 minute, cunoştinţele de cultură generală.
  • Concursul cuprinde întrebări din materii precum - matematica, limba română, istorie etc.

Uneori, pentru elevii din clasele primare sau gimnaziale este dificil să extragă informaţii din contextul lecţiilor, astfel încât să îşi poată folosi cunoştinţele în viaţa de zi cu zi. Însă efectuarea unui test de cultură generală, contribuie la dezvoltarea inteligenţei şi la perspicacitatea celor mici, pregătindu-i pentru situaţii reale de viaţă.

În această vară, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României le propune copiilor un concurs online de cultură generală, numit Bătălia Micilor Genii.

Concursul cuprinde întrebări din materii precum - matematica, limba română, istorie, geografie, arta sau astronomie și le pune la încercare gândirea logică şi cunoștințele de cultură generală.

Copiii își pot verifica, în doar 15 minute, cunoştinţele de cultură generală, dar și gândirea analitică şi memoria.

Ramona Mezei, moderator "Bătălia Micilor Genii": Cu ajutorul a 15 întrebări cei mici își pot verifica memoria, gândirea logică, dar și cunoștințele de cultură generală, fără pix, fără hârtie, fără calculator. La cea de a doua rundă, la ambele categorii avem participanți din toată țara, dar și din Republica Moldova.

Cei mai isteți copii se întrec în competiția inteligenței, în această vară. Anastasia este unul dintre copiii care au participat la Runda a II-a şi a reușit sa se califice în Marea Finală din august, la categoria de vârstă 8-13 ani. Ea este din Republica Moldova și are 10 ani.

Reporter: De ce ai ales să participi la concursul organizat de Fundatia Dan Voiculescu

Anastasia: Vreau să îmi îmbunătățesc memoria și vreau multe aprecieri, să fiu un exemplu pentru ceilalți copii, întrebările au fost interesante, unele ușoare, dar și grele

La categoria de vârstă 11-13 ani, locul în Marea Finală a fost adjudecat de un băiețel timid din Fălticeni, dar dornic să participe la prima lui competiție online. Ocupanta locului doi este Maria, o fetiță cu ochii negri, foarte ambițioasă.

Alex Livadaru: Am ales să particip la acest concurs deoarece mi se pare ceva nou, ceva inovativ, este pe calculator. Mi se pare o experiență interesantă și am multe de învățat

Maria: Pentru a câștiga experiență, nu m-am gândit că voi câștiga măcar un loc, am venit ca să mai fac ceva în vacanța asta. Sunt super fericită, mi-au dat lacrimile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Bătălia Micilor Genii, concursul de gândire logică organizat prin Fundaţia Dan Voiculescu