Studenţii din Cluj au inventat brioşele dietetice, salamul cu mentă şi băuturi alcoolice din zer de soia
Când vine vorba de invenţii, tinerele generaţii nu bat pasul pe loc. Din contră, studenţii crează produse naturale originale. De la brioşe dietetice şi salam cu mentă până la băuturi alcoolice din zer de soia. Iar toate produsele lor au fost prezentate în cadrul unui târg organizat la Cluj-Napoca.
Când vine vorba de invenţii, tinerele generaţii nu bat pasul pe loc. Din contră, cu ce au mai învăţat pe la facultate şi cu ideilor lor, studenţii crează produse naturale originale. De la brioşe dietetice şi salam cu mentă până la băuturi alcoolice create din zerul de la soia. Iar toate produsele lor au fost prezentate în cadrul unui târg de profil organizat la Cluj-Napoca.
Sunt studenţi la început de drum, dar au idei care mai de care mai îndrăzneţe. Este şi cazul Florinei care a creat o reţetă de brioşe dietetice. A înlocuit zahărul alb cu zahărul de mesteacăn şi a adăugat multe alte ingrediente.
O altă studentă a creat o băutură alcoolică din zerul de la soia. Adică din zerul de tofu care de cele mai multe ori se aruncă. Andreea, în schimb, s-a gândit să îl valorifice.
Şi Gabriel s-a gândit la un produs natural. A creat un praf de proteină din zer recomandat pentru sportivi şi pentru cei care vor să se menţină în formă. Pe viitor, tânărul vrea să îşi deschidă şi o afacere dacă produsul va avea succes.
Aproape 80 de reţete inovatoare ale studenţilor şi profesorilor de la Facultatea de Ştiinţe şi Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca au fost expuse la târg.
Pentru cei care doresc să guste din invenţiile studenţilor o pot face joi, când va avea loc festivitatea de premiere.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰