Antena Meniu Search
x

Video Bătaie pe locuri la cea mai căutată facultate din Capitală. Peste 40% dintre candidaţi sunt fete

Emoţii mari astăzi pentru viitori studenţi. A început admiterea pe bază de examen la facultăţile din Bucureşti. Politehnica este cea care dă startul din rândul celor mai căutate universităţi. Iar concurenţa este uriaşă - 10 candidaţi pe loc la buget. Iar anul acesta vine şi cu o surpriză. Dacă la nivel mondial băieţii conduc topurile inginerilor, la noi pare că lucrurile s-au schimbat. Tot mai multe fete aleg mai nou să studieze la Politehnică.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 17.07.2023, 13:04

Vezi și

Peste 40% dintre candidaţii de la Politehnică sunt fete, în acest an. Iar la nivel de universitate, peste 50% este procentul fetelor faţă de cel al băieţilor. 

Concurenţa din acest an este la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, dar pe secţia Calculatoare, 10 candidaţi pe un singur loc. Este o concurenţă foarte mare având în vedere că a mai fost o etapă de înscriere şi de admitere la Politehnică, pre-admiterea care s-a desfăşurat în primăvară.

Sunt şi puţine locuri faţă de alte facultăţi de profil, spun candidaţii. În top, la concurenţă, pe lângă Automatică şi Calculatoare, există şi facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, dar şi Inginerie Medicală. Robotica este şi ea foarte căutată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Educatie » Bătaie pe locuri la cea mai căutată facultate din Capitală. Peste 40% dintre candidaţi sunt fete