Antena Meniu Search
x

Video Cât a ajuns să coste un loc într-o cameră de cămin. Studenţii care nu reuşesc să prindă loc, nevoiţi să plătească şi de 10 ori mai mult

În curând începe anul universitar, iar studenţii caută de zor soluţii de cazare. Cum toate s-au scumpit, căminul este o alternativă tot mai preferată, şi asta pentru că pe lângă facturi şi chiriile au crescut.

de Redactia Observator

la 24.08.2022, 15:23

Vezi și

Locurile sunt însă, puţine şi studenţii mulţi. Cei care totuşi optează pentru o chirie s-au pus deja pe căutat, de teama că preţurile vor exploda pe ultima sută de metri.

Dacă ne uităm asupra preţurilor, diferenţele sunt colosale. De zece oi mai puţin îi costă pe studenţi să stea într-o cameă de cămin, decât într-o chirie, chiar şi dacă ar împărţi cheltuielile cu alţi colegi, într-un apartament. 

Diferenţe colosale de preţ pentru studenţi

La Universitatea Tehnică din Iaşi o cameră de cămin îi va costa 160 de lei pe lună pe studenţii care vor avea norocul să prindă un loc, pentru că locurile sunt mult mai puţine decât numărul celor care fac solicitări. Camera cuprinde 4 locuri şi include un grup sanitar propriu pentru că sunt două camere cu o baie pe hol. Cine nu prind eloc la cămin va trebui să scoată mulţi bani din buzunare, pentru că, dacă la cămin preţurile ajung până la cel mult 350 de lei pentru un loc într-o cameră cu două locuri, ei bine pentu chirie este undeva la 350 de euro pe lună un apartament într-o zonă nu foarte centrală, 250 de euro într-o garsonieră aflată de asemenea nu tocmai în zona centrală sau în apropierea universităţilor, la care se adaugă desigur cheltuielile lunare.

Aşadar într-o lună, un student, dacă stă singur într-o garsonieră, va trebui să scoată 500 de euro din buzunar pentru a putea plăti chiria şi utilităţile, în condiţiile în care la cămin nu l-a ajunge nici 500 de lei într-o singură lună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Educatie » Cât a ajuns să coste un loc într-o cameră de cămin. Studenţii care nu reuşesc să prindă loc, nevoiţi să plătească şi de 10 ori mai mult