Antena Meniu Search
x

Video Cât de complex este drumul către o facultate din SUA pentru elevii români. Taxele pot ajunge la 80.000 de dolari pe an

Sute de elevi români sunt în focul examenelor pentru împlinirea visului american: să studieze la o universitate de top de peste Ocean. Admiterea e mult mai complicată decât în Europa, iar cursurile mult mai scumpe. Taxele de şcolarizare pot ajunge la 80.000 de dolari pe an. Tinerii au nevoie de alte câteva mii de euro pentru a plăti o agenţie care să îi ghideze în tot acest proces. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 16.11.2022, 22:22

Vezi și

Interesul elevilor români pentru facultăţile din Statele Unite este din ce în ce mai mare. Şi asta pentru că pot studia simultan materii din domenii diferite, piaţa muncii le oferă joburi şi internshipuri la companii de top, iar universităţile au burse pentru toţi cei care merită să ajungă acolo. Doar un sfert dintre cei care aplică reuşesc însă să fie admişi. Teodora vrea să combine psihologia cu limbile străine şi economia comportamentală. 

Teodora Toma, elevă: Este o rată de acceptare destul de mică la toate facultățile, poate să ajungă la 3,4 la sută. Din clasa a noua am început să mă implic în activități în liceu, cluburi, activități extracurriculare, voluntariat, am fondat și eu anumite cluburi în liceul meu. Cei din comisiile de admitere se uită la cine ești ca persoană. 

Primul prag pentru viitorii studenți din Statele Unite - examenul SAT

Primul examen pe care trebuie să îl treacă un elev care vrea să aplice la o facultate din America este SAT-ul, echivalentul Bacalaureatului, care costă în jur de 120 de euro. Urmează şi examenul internaţional Toefel, pentru care elevii plătesc in jur de 200 de dolari. 

Pe acelaşi subiect

Constantin Bosînceanu, fondator startup admitere SUA: Examenul de SAT e un examen la engleză și mate și testează abilitățile tale de a susține muncă de nivel universitar, se da în clasa a unsprezecea, în decembrie. După ce dai examenul asta, trebuie să ai activități extrașcolare foarte bune, trebuie să ai un eseu care să te caracterizeze din punct de vedere al personalității și apoi suplimente - de ce îți dorești facultatea respectivă, cum te caracterizezi, o scrisoare către colegul tău de cameră. 

Pachetele de mentorat pentru elevii din SUA costă de la 3.000 de euro în sus

Mădălina Iacob, reporter Observator: Tot pe lista cheltuielilor se adaugă şi taxele de înscriere. Pentru fiecare facultate din America, 80 de dolari. Cei care obţin bursă de studiu sunt vârfuri în generația lor. Iar ajutorul financiar poate să ajungă și la 100 la sută, adică la 80.000 de dolari pe an, dacă familia dovedește că are venituri mici. 

Numărul elevilor români care studiază peste ocean creşte de la an la an.

Cristina Goanță, director școală Târgu Jiu: Cel mai mult în ultimii ani au tins să meargă spre MIT, în SUA, foarte greu ajung. Ei nu se duc întâmplător acolo, pentru că universităţile vânează rezultatele acestor elevi remarcabili pe care şi-i doresc studenţi. 

Pe primele locuri în topul celor mai bune universităţi din lume se află instituţii din SUA şi Marea Britanie. Facultăţile din România se găsesc de la poziţia 1.000 în jos. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Cât de complex este drumul către o facultate din SUA pentru elevii români. Taxele pot ajunge la 80.000 de dolari pe an