Antena Meniu Search
x

Video Evrika, cel mai popular concurs de cultură generală pentru studenţi. Sute de tineri s-au alăturat competiţiei cu premii valoroase

Distracția si competitivitatea au fost ingredientele de bază în cel mai popular concurs de cultură generală în rândul studenților, EVRIKA. Competiția a fost organizată de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare București şi a fost așteptată, ca în fiecare toamnă, atât de studenți, cât şi de profesori. Și Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României s-a alăturat competiției de cultură generală, cu întrebări captivante si premii valoroase. A fost a cincea ediţie a evenimentului.

de Redactia Observator

la 09.11.2022, 07:41

Vezi și

Cel mai așteptat concurs de cultură generală a strâns laolaltă sute de studenți. Distracția și buna dispoziție au fost obligatorii, iar competitivitatea a fost cea care i-a ajutat pe studenți să găsească răspunsurile corecte la întrebări.

Razvan Drumeși, președinte LSAC: Pentru studenţi cred că este o oportunitate să-și testeze cunoștințele de cultură generală, de actualitate, cam tot ce înseamnă ce e de actualitate pentru generaţia de azi. Şi, de ce nu, să concureze împotriva profesorilor într-un mediu mai destins, non-academic.

Competiția a avut preliminarii și o etapă finală. S-au înscris 119 echipe, care au parcurs, cele zece categorii de întrebări de cultură generală, din domenii precum geografie, sport, tehnologie și multe altele. Doar 30 de echipe au reuşit să se califice în finală. 

Keren, participant: Foarte interesant, o experiență recreativă.

Pe acelaşi subiect

Șerban, participant: A fost foarte interesant, am avut foarte multe activități. Întrebările au fost ok, au fost din foarte multe domenii.

Iar finala a fost aşteptată cu interes de toată lumea. Echipele de profesori au reprezentat, și în acest an, adversari de temut pentru studenți.

Theodora Popa, organizator: Pentru studenți este o șansă foarte bună de a avea cumva o legătură cu profesorii mai informală, pentru că avem nişte echipe de profesori, îşi testează cunoştinţele alături de ei, într-un mediu informal.

Maratonul a durat 10 ore

După un maraton de 10 ore, Echipa "Copiem de Rupem" a obținut locul 1, în cadrul celui mai popular concurs de cultură generală pentru studenți.

Bogdan, echipa câștigătoare "Copiem de Rupem": A fost foarte frumos şi mi-a plăcut foarte mult că experienţa jocurilor de trivia pe care le-am jucat online a fost într-o formă fizică şi mă bucur că am venit. Cred că o să vin şi la anul. 

Începând cu acest an, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a devenit partener oficial și sponsor al acestui eveniment și a pregătit mai multe surprize pentru studenții care au participat la acest concurs.

Carmen Ștefan, Pr Manager Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României: Suntem bucuroşi că am putut fi alături de studenţi, de data aceasta de studenţii de la Automatică şi Calculatoare din Bucureşti şi am susţinut în organizarea celui mai important concurs de cultură generală dedicat studenţilor. Suntem întotdeauna deschişi să susţinem astfel de proiecte educaţionale organizate de către tineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Evrika, cel mai popular concurs de cultură generală pentru studenţi. Sute de tineri s-au alăturat competiţiei cu premii valoroase