Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Trei prieteni şi colegi de clasă din Constanţa, admişi la cele mai prestigioase universităţi din lume

Prieteni şi colegi de clasă, trei elevi din Constanţa se bucură acum de o reuşită comună. Au fost acceptaţi la două dintre cele mai prestigioase universităţi din lume.

de Redactia Observator

la 06.02.2021 , 11:40

  • Doi dintre ei urmează să fie boboci la Oxford
  • Al treilea a fost admis la Cambridge

Pasionaţi de matematică şi informatică, cei trei prieteni îşi doresc să înveţe cât mai multe, ca mai apoi să se întoarcă în ţară şi să aducă o schimbare în bine.

Multă muncă, pregătire şi ani de sacrificii. Sunt cuvintele prin care Alexandru, Răzvan şi Vlad, trei colegi de clasă din Constanţa, îşi caracterizează reuşita comună. Aceea de fi acceptaţi la cele mai bune universităţi din lume.

Elevi din Constanţa, admişi la Oxford şi Cambridge

Vezi și

Doi dintre ei urmează să fie boboci la Oxford, în timp ce al treilea se pregăteşte să poarte, cu mândrie, titulatura de student Cambridge. Iubitori ai ştiinţelor exacte, pentru ei bacalaureatul rămâne o simplă formalitate. Drumul, însă, a fost unul lung.

Răzvan Puşcaşu, elev: Pregătirea mea a început din clasa întâi, cu concursuri de matematică, iar în clasa a V-a am descoperit şi informatica şi de atunci m-am pregătit pentru a aplica la Computer Science.

Alexandru Gîrban, elev: Am şi publicat deja câteva lucrări matematice în reviste din ţară şi din străinătate. Sunt convins ca la Cambridge îmi voi dezvolta abilităţile matematice.

Cei trei prieteni speră ca într-o zi să revină în ţară şi să aducă o schimbare.

Vlad Ştefan Vergelea, elev: Dacă oportunităţile care apar îmi dau şansa să schimb ceva, să pot să am o contribuţie, atunci normal că o să mă întorc.

Alexandru Gîrban, elev: Oportunităţile sunt şi în partea aplicată a matematicii, cât şi în partea pură a matematicii.

Elevii de clasa a douăsprezecea s-au distins în toţi cei patru ani de liceu. Au participat la numeroase concursuri şi au câştigat multe premii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Educaţie » Trei prieteni şi colegi de clasă din Constanţa, admişi la cele mai prestigioase universităţi din lume