Antena Meniu Search
x

Video Cum îşi aleg elevii de clasa a opta liceul. Un prim pas important pentru a ajunge la cariera dorită

Anul şcolar este pe cale să se încheie, iar viitorii absolvenţi de clasa a opta au de luat o decizie importantă - ce liceu vor urma. Oferte sunt, doritori să fie! Holul Universităţii de Jos din Galaţi s-a transformat pentru câteva zile într-un târg educaţional. Reprezentanţii mai multor licee din oraş au venit să le prezinte viitorilor liceeni oferta. Mulţi dintre absolvenţii clasei a opta au venit deja hotărâţi: nu doar că şi-au ales un liceu, dar ştiu şi ce carieră vor urma. 

Vezi și

Este începutul unei noi etape pentru absolvenţii claselor a opta. Ambiţioşi şi entuziasmaţi, elevii au acum de luat o decizie grea. Reprezentaţi de la zeci de licee din oraş au încercat să-i ajute în alegere. "Ne-am pregătit cu pliante, idei şi sugestii despre ce se întâmplă în cadrul unităţii noastre de învăţământ", spune Mirela Axente, elevă. 

Elevii sunt interesaţi să înveţe o meserie

Nu sunt uitaţi nici elevii care vor să urmeze o meserie. Şcolile profesionale s-au pegătit cu zeci de oferte. "Tehnician, designer vestimentar şi modelling pot urma", se gândeşte Mirela Axente. "Cei care aleg un liceu de profesional pot avea un job mai bine plătit decât cei care iau BAC-ul", crede un elev.

Admitere liceu teoretic 2022

Pe acelaşi subiect

Elevii care aleg să urmeze un liceu cu profil teoretic pot face primii paşi într-o viitoare carieră de matematician sau inginer IT. "Avem clase de matematică-informatică, cu limba engleză predată în regim bilingv, de asemenea matematică-informatică intensiv", spune Adriana Postelnicu, profesor. 

Mulţi şi-au ales deja viitoarea profesie

Mulţi dintre elevii care au ajuns la târg au venit deja hotărâţi, nu doar cu liceul pe care urmează să îl facă, ci şi în legătură cu viitoarea carieră. "Eu aş vrea să merg către ştiinţe sociale LMK, pentru că îmi place foarte mult acest profil şi aş vrea să merg pe avocat", mărturiseşte o elevă. 

Până la sfârşitul târgului, organizatorii aşteaptă peste patru mii de vizitatori. Elevii care încă nu ştiu ce liceu să urmeze mai pot să vină în holul Universităţii de Jos din Galaţi până pe opt aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Cum îşi aleg elevii de clasa a opta liceul. Un prim pas important pentru a ajunge la cariera dorită