Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Dezvoltarea emoţională a copiilor: Ce crede o fetiţă despre fericire şi depăşirea tristeţii. Lecţii preţioase la Suceava

Tabără pentru cei mici: Este un mix între distracţie, învăţare prin joc, sport şi-ceea ce o face aparte - descoperirea emoţiilor. Fericire, uimire, tristețe, pe toate învaţă să le gestioneze peste 80 de copii, în cadrul unei şcoli de vară din Suceava.

De Redactia Observator la 25.08.2022, 17:51
Vezi și

"Am considerat că la acest moment cu toţii avem nevoie de dezvoltare emoţională. Şi de aceea, în fiecare zi am abordat câte o emoţie", spune Adriana Nichitean, director şcoală de vară. 

Ce învaţă copiii despre emoţii, în tabăra din Suceava

"Atunci când nu obţinem ceea ce ne dorim nu trebuie să ne supărăm imediat, ci să ne ambiţionăm şi să facem lucruri bune şi frumoase până obţinem", învaţă cei mici. Întrebată cum arătăm că suntem fericiţi, o fetiţă răspunde: "Prin veselie, prin curiozitate şi prin dragoste". Iar ca să nu fim trişti, "ne gândim la ceva frumos!"

O tabără plină de emoţii, dar şi de participanţi. Zecilor de copii li se alătură nu doar profesorii, ci şi 21 de voluntari, mulţi dintre ei - foşti elevi. "Mă reîntorc de fiecare dată cu emoție, cu bucurie pentru că îmi plac zâmbetele copiilor și mă dezvolt atât pe mine cât și pe ei", spune Denisa, voluntar de aproape 4 ani. "Mă simt foarte bine, mi-am făcut prieteni noi, mă înțeleg cu multa lume și am descoperit că nu știu, ar trebui sa socializam mai mult, să nu mai stăm doar pe telefon", mărturiseşte Daria, participantă la tabără.

"Noi facem aceasta activitate pentru a le dezvolta motricitatea copiilor. Un traseu aplicativ cu diverse ateliere. Ei se distrează și își creează un timp personal în afara familiei", declară Mihai Androhovici, partener al școlii de vară. În afara familiei şi între prieteni. Iar distracţia va continua cu excursii și activitati care îmbină relaxarea cu învățarea nonformală.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Dezvoltarea emoţională a copiilor: Ce crede o fetiţă despre fericire şi depăşirea tristeţii. Lecţii preţioase la Suceava