Antena Meniu Search
x

Elevi puși să poarte cutii de carton pe cap, ca să nu copieze la examen, în India

Elevii unui liceu au fost puși să poarte cutii de carton pe cap, ca să nu copieze la examen, în India. Școala s-a lăudat inițial cu această idee, însă, după ce imaginile au făcut vâlvă, s-a văzut nevoită să facă pasul înapoi.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 20.10.2019, 20:30

Elevii unui liceu au fost puși să poarte cutii de carton pe cap, ca să nu copieze la examen, în India. Școala s-a lăudat inițial cu această idee, însă, după ce imaginile au făcut vâlvă, s-a văzut nevoită să facă pasul înapoi.

Examenul care a provocat scandal a avut loc la Liceul Bhagat din Haveri, un oraș din statul Karnataka, din sud-vestul Indiei.

La examenul la chimie, elevii au fost puși să poarte pe cap cutii de carton, ca să nu copieze. Câteva imagini au apărut apoi pe rețelele de socializare, iar profesorii au spus inițial că este vorba despre un proiect pilot împotriva copiatului.

Un proiect ”experimental”

În imagini, majoritatea covârșitoare a elevilor poartă cutii de carton, decupate în zona feței, pentru a putea vedea doar propria foaie de examen.

Elevi cu cutiile de carton în cap în timpul examenului

Fotografiile nu au fost însă subiect de laudă pentru așa-numitul proiect-pilot, ci au provocat un val de indignare în India. Confruntați cu un potop de critici, profesorii liceului au fost nevoiți să dea înapoi.

Contactat de BBC, un oficial al liceului și-a cerut scuze pentru ce s-a întâmplat la examenul la chimie. El a spus că școala a implementat proiectul anti-copiat doar ”pe baze experimentale”, după ce a observat că practica a fost folosită și în alte școli.

Reacții dure după publicarea imaginilor

Același oficial a mai spus că elevii au venit voluntar la examen cu propriile cutii de carton.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Elevii aplică metoda anticopiat la examenul de chimie

Potrivit Times of India, când scandalul a luat amploare, inspectorii școlari au dat un avertisment conducerii liceului și au spus că sunt luate în calcul măsuri disciplinare pentru această ”practică inumană”. Conducerea liceului a anunțat ulterior că proiectul anti-copiat a fost abandonat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Elevi puși să poarte cutii de carton pe cap, ca să nu copieze la examen, în India