Antena Meniu Search
x

FDVDR devine unul dintre promotorii valorilor UNESCO

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este cel mai nou membru al rețelei Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO, urmând să fie una dintre organizațiile care va contribui la  promovarea mandatului și a obiectivelor UNESCO.

de Redactia Observator

la 27.04.2022, 14:55

FDVDR devine unul dintre promotorii valorilor UNESCO
FDVDR devine unul dintre promotorii valorilor UNESCO

Această calitate a fost conferită de Comisia Națională a României pentru UNESCO, prin Comitetul Național de Desemnare, format din 7 membri reprezentanți ai: Ministerul Afacerior Externe, Ministerul Educației, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Consiliul Economic și Social, Ministerul Culturii, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

”FDVDR împărtășește valorile și idealurile UNESCO. Scopul acestei afilieri este acela de a promova idealurile, obiectivele şi programele UNESCO, în spiritul înțelegerii şi solidarității internaţionale, în domenii ca educație, cultură, patrimoniu natural şi cultural”, a declarat Laura Stancu, Manager de Proiect FDVDR.

Calitatea de membru este valabilă pe o perioadă de 3 ani, iar planul de activitate propus de FDVDR respectă prioritățile globale UNESCO: educația pentru dezvoltare durabilă, drepturile omului și libertățile fundamentale, educație interculturală și promovarea diversității și a patrimoniului intercultural, încurajarea participării fetelor și a femeilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » FDVDR devine unul dintre promotorii valorilor UNESCO