Antena Meniu Search
x

Video Georgiana, eleva din Mureş care a terminat cele opt clase gimnaziale cu 10 pe linie. "Mi-am propus ca acest ideal să se transforme într-o ambiţie"

O elevă de la o şcoală gimnazială din Reghin, judeţul Mureş, a terminat clasa a opta fără să fi primit vreodată o altă notă în afară de 10. I-a plăcut de mică să înveţe la toate materiile. Preferata ei este, însă, limba și literatura română, la care s-a calificat de trei ori consecutiv la faza finală a olimpiadei naționale.

de Sorin Tanţoş

la 15.06.2024 , 10:27

Disciplina şi perseverenţa au fost calităţile care au făcut-o pe Georgiana Dărăban să termine ciclul gimnazial cu media 10 pe linie, performaţă obţinută fără a primi vreodată o altă notă.

"Obţinerea tuturor acestor note a fost la început un ideal pe care l-am avut. Încă din clasele mici am văzut că îmi face plăcere să obţin note maxime şi să învăţ în general şi, din clasa a şaptea, de anul trecut, mi-am propus ca acest ideal să se transforme într-o ambiţie", spune Georgiana.

Eleva care a terminat cele opt clase gimnaziale cu 10 pe linie

Vezi și

Disciplina ei favorită este limba şi literatura română, la care a reuşit să se califice de trei ori în faza finală a olimpiadei naţionale.

"Mi-a plăcut tot timpul să citesc, să scriu şi ulterior am participat la olimpiade şi am văzut că această pasiune pentru limba şi literatura română devine încet-încet o performanţă", mai spune eleva de 10.

"Mi-am dat seama imediat că este un copil talentat şi că citeşte foarte mult şi are înclinaţii spre limba română", a declarat Adina Danciu, profesor de română.

"Aceste rezultate remarcabile reprezintă o dovadă a învăţării continue şi a muncii sistematice pe toată perioada de şcolarizare", spune şi diriginta fetei, Mărginean Ionela. 

Părinții Georgianei sunt profesori şi apreciază cu atât mai mult efortul fetei de fi o elevă de zece perfect. 

"Suntem părinţi mândri şi mulţumiţi de rezultatele ei. Într-adevăr a muncit enorm şi munceşte şi într-adevăr rezultatele ei se văd la final de acest ciclu", spune Gheorghe Dărăban, tatăl Georgianei.

Pentru colegi, ea este o sursă de motivaţie şi încredere. "Pot să spun că Georgiana chiar este elevă inteligentă, adică învaţă la fiecare materie şi chiar ne ajută şi pe restul colegilor să înţelegem mai bine dacă avem câteva întrebări, mai ales la limba şi literatura română". "Exemplul pe care l-am luat de la ea este că poţi să înveţi la orice materie oricât ar fi de greu", spun colegii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 10 voturi
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Educatie » Georgiana, eleva din Mureş care a terminat cele opt clase gimnaziale cu 10 pe linie. "Mi-am propus ca acest ideal să se transforme într-o ambiţie"