Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ghid util pentru Evaluarea Naţională 2024. Cum pot elevii să ia cele mai bune note

Zile de foc pentru peste 160.000 de elevi. Marţi începe Evaluarea Naţională, care contează pentru intrarea la un liceu bun. Nu este, însă, un semn bun pentru sistemul de educaţie, care a pierdut pe drum nepermis de mulţi copii.

de Redactia Observator

la 24.06.2024 , 22:34

Aproape 16.000 de elevi înscrişi în clasa a opta nu au terminat anul şcolar sau nu au fost înscrişi automat de şcoli la Evaluarea Naţională. Este cel mai mare număr de cinci ani încoace. Şi apare după ce ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a trimis şcolilor, la începutul anului, 13 măsuri pentru a combate fenomenul.

Ghid pentru Evaluarea Naţională 2024

Peste 160.400 de absolvenţi de clasa a opta vor da evaluarea. Iar cei care le ţin pumnii sunt de cinci, şase ori mai mulţi: părinţi, bunici, unchi, mătuşi, veri şi verişoare. Toţi pot să ajute candidaţii să ia o notă mare. Să le dea încredere şi să nu pună presiune pe ei. 

Vezi și

Când intră în sala de examen, adolescenţii vor fi, însă, singuri! Şi pot să se ajute singuri. Profesorii îi sfătuiesc să citească atent primele şase exerciţii de la proba de limba română. Sunt foarte importante. Pot să le dea încredere că stăpânesc situaţia, rezolvă uşor cerinţele şi merg mai departe cu moral bun. 

La fel de însemnat este faptul că elevii pot să primească puncte şi pentru rezolvarea parţială, la proba de Matematică. Aşa că trebuie să încerce să rezolve problemele pe care le consideră dificile, pentru că pot să fie notaţi şi dacă din explicaţiile lor reiese un raţionament corect de abordare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Educaţie » Ghid util pentru Evaluarea Naţională 2024. Cum pot elevii să ia cele mai bune note