Antena Meniu Search
x

Video Haos total în școlile din România. Părinţii încă nu ştiu ce se va întâmpla de luni, dacă elevii vor intra sau nu la ore

Sindicatele din Învăţământ sunt din nou la discuţii cu reprezentanții ministerului Educaţiei. Dar degeaba, pentru că se pare că nu vor să renunţe la greva generală. Aşa că părinţii încă nu ştiu ce se va întâmpla de luni în şcolile din ţară. Câte vor participa la protest, cum se vor desfăşura orele sau dacă trebuie să îşi ţină copiii acasă sau nu. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 19.05.2023, 13:20

Vezi și

La ministerul Educației se poartă discuții cu sinducaliștii, încă din această dimineață, însă nimic nu îi va face să se răzgândească vis-a-vis de greva generală de luni, 22 mai.

Ministerul Educației centralizează lista cu profesorii din toată țara, cine face și cine nu face grevă

Discuțiile privesc contractul colectiv de muncă, dar Ligia Deca nu le poate îndeplini dorințele.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Ce ne mai poate salva de la greva generală de luni ar fi ca în aceste două zile, sâmbătă sau duminică, cei de la Guvern să îi sune pe sindicaliști și să-i cheme la negocieri. Puțin probabil însă. Luni la prânz s-ar putea întâlni din nou și ar putea negocia. Până atunci, școlile au anunțat, majoritatea dintre ele, că luni de dimineață, copiii ar trebui să stea acasă. Părinții spun însă că învățătorii nu le-au spus exact dacă elevii stau sau nu acasă, ce profesori fac sau nu grevă. Ministerul Educației centralizează această listă cu profesorii din toată țara, cine face și cine nu face grevă. Cei mai îngrijorați sunt părinții care au copii mici și care spun că nu au ce să facă cu ei de luni. Mulți au vorbit deja cu bonele, iar alții au apelat la after-school.

Pe acelaşi subiect

Sindicaliştii din educație ameninţă cu o grevă mai mare decât cea din 2005, care a durat trei săptămâni. Blocarea examenelor naţionale ar fi cel mai mare pericol la final de an şcolar. Luni, în prima zi de grevă generală, sindicaliştii vor merge din nou la Guvern, să reia discuţia cu premierul. 

Ciolacu se oferă să negocieze cu sindicaliștii din învățământ: Această grevă produce haos

Liderul PSD, marcel Ciolacu, se oferă să discute pe parcursul acestui weekend, cu liderii de sindicat din învățământ: „Să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală. Sper că liderii sindicali înțeleg că această grevă produce haos”. „Sunt dispus să discut, în orice moment, pe parcursul acestui weekend, cu liderii de sindicat din învățământ și să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El afirmă că a vorbit și cu premierul Nicolae Ciucă. „Am garanția că (Nicolae Ciucă - n.r.) are o disponibilitate similară la dialog. Sper că liderii sindicali înțeleg că această grevă produce haos nu numai în activitatea școlii, ci și în viețile a milioane de familii. Credința mea sinceră este că putem fi toți capabili să punem pe primul plan responsabilitatea și luciditatea. Există cu siguranță soluții la care putem ajunge cu calm și rațiune, în timp ce copii își văd liniștiți de școală. Cred că asta așteaptă românii și de la liderii politici, și de la cei sindicali”, încheie Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Haos total în școlile din România. Părinţii încă nu ştiu ce se va întâmpla de luni, dacă elevii vor intra sau nu la ore