Antena Meniu Search
x

Greva profesorilor din 22 mai, cu ajutorul părinţilor. Dascălii ar vrea să rămână copiii acasă. Reacţia lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat în problema grevei profesorilor. Iniţiator al proiectului "România educată" şi fost profesor la rândul său, preşedintele spune că este de acord cu foştii săi colegi, nu şi cu metoda prin care au ales să-şi revendice drepturile.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 18.05.2023, 14:45

Grevă în educaţie
Grevă în educaţie

"Solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părerea mea, sunt îndreptăţite. Aici, le dau dreptate. Dacă aceste chestiuni se obţin prin grevă, este o întrebare care se poate pune", a declarat Klaus Iohannis. Între timp, reprezentanţii dascălilor spun că sunt dispuşi să negocieze chiar şi în weekend, pentru a evita greva generală de luni.

Profesorii cer ajutorul părinţilor

Ce se întâmplă de luni, 22 mai, este cu totul diferit faţă de greva de avertisment. Greva generală înseamnă că profesorii vor protesta la locul de muncă, dar ei pot sta în cancelarii şi nu au obligaţia de a-i supraveghea pe copii.

Sindicaliştii au cerut şi sprijinul părinţilor pentru această grevă generală. Vor ca elevii să fie ţinuţi acasă începând cu data de 22 mai. Ce vor de fapt sindicaliştii? Ei cer salarii mai mari pentru profesori, dar şi pentru cadrele nedidactice şi pentru personalul auxiliar. Măcar un profesor debutant, spuneau sindicaliştii, ar merita un salariu egal cu salariul mediu brut pe ţară, faţă de 2.500 de lei cât e în acest moment salariul unui profesor debutant. Nu ştim cât va ţine greva, dar pericolul cel mai mare este pentru elevii care urmează să dea examenele naţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » Greva profesorilor din 22 mai, cu ajutorul părinţilor. Dascălii ar vrea să rămână copiii acasă. Reacţia lui Klaus Iohannis