Antena Meniu Search
x

Video Înapoi la şcoală, doar pentru 3 zile. Profesorii, revoltaţi că sindicaliştii au suspendat greva, deşi majoritatea ar fi votat împotrivă: "Mă simt umilită!"

A început şcoala... pentru încă trei zile înainte de vacanţa mare. Doar că încă sunt mulţi profesori revoltaţi că liderii de sindicat au suspendat greva pentru că majoritatea ar fi votat împotrivă. S-au întors la catedră pentru a încheia mediile, dar nu vor să audă de recuperări. Nici dascălii, nici elevii. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 13.06.2023, 19:25

Vezi și

Mădălina Iacob, reporter Observator: Holurile sunt din nou pline astăzi, semn că a început școala pentru toată lumea. Mai degrabă că într-o zi de septembrie, și nu ca într-o zi de 13 iunie, aproape de vacanța de vara. Tabloul din cancelarie, însă, arată diferit. 

Ruxandra Achim, profesoară: Nu am vrut, evident, pentru că în colegiul nostru, în urma votului, situația părea complet inversă, în raport cu ce s-a decis. La noi nu s-a dorit suspendarea grevei. E posibil că în orice moment greva să fie reluată. 

Grupurile de profesori, pline de mesaje de revoltă

Mai multe şcoli din ţară au raportat acelaşi lucru. Grupurile de profesori sunt pline de mesaje de revoltă. 

Pe acelaşi subiect

Profesoară: Avem un sentiment de frustare că mesajul nostru nu a ajuns, că lupta noastră nu s-a încheiat şi încă rămânem uniţi să ne atingem scopul şi obiectivele care nu sunt neapărat legate de salarii, cât de imaginea noastră ca profesori. 

Profesoară: Mă simt umilită. 

Ministrul Educaţiei i-a chemat pe toţi la catedră, pentru încheierea anului şcolar. Cele trei zile rămase, însă, nu sunt luate în calcul pentru recuperare, aşa cum le-a recomandat Ligia Deca.

Paul Buga, profesor: Este foarte puțin timp la dispoziție, mai sunt o zi sau două, deja elevii și-au ieşit din ritm, nu poți să forţezi lucrurile. Nu se mai poate vorbi de predare din punctul meu de vedere. 

Elevă: Mai venim mâine și aia e, vineri e premierea...

Cât s-au certat profesorii, elevii s-au pregătit în paralel

Cât s-au certat profesorii, elevii s-au pregătit în paralel... la meditaţii. Cele mai mari emoţii le au în continuare copiii de clasa a opta şi a dousprezecea, pentru care examenele bat la uşă. Nu au fost absenţi nici ceilalţi, mai ales că au nevoie de ultimele note pentru mediile finale.

Elena, elevă: Este o perioadă oribilă, sincer. În fiecare zi mă gândesc, mai sunt şase zile, mai sunt cinci zile. Ne-au chemat doamna de română și de matematică, să mai recapitulăm.

Cristian, elev: Dacă totul merge conform planului, primesc diplomă de Bac la timp și mă înscriu la facultate fără nicio problemă. 

Probele de competenţe orale se vor echivala cu mediile din liceu începând de miercuri pentru elevii de clasa a douăsprezecea. Pentru cei care nu pot ajunge pentru că vin din străinătate, de exemplu, probele se vor organiza miercuri, fizic, la şcoală. Examenele scrise încep în dată de 26 iunie. Primii sunt elevii de clasa a opta, care dau Evaluarea Naţională pe 19 şi 21 iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Înapoi la şcoală, doar pentru 3 zile. Profesorii, revoltaţi că sindicaliştii au suspendat greva, deşi majoritatea ar fi votat împotrivă: "Mă simt umilită!"