Antena Meniu Search
x

Video Înscrierea la grădiniță începe pe 30 mai. Datele pot fi comunicate online, dar dosarul trebuie depus personal

Încep înscrierile micuţilor la grădiniţă pentru anul şcolar 2022-2023. Datele celor mici pot fi comunicate de către părinţi online, însă dosarele se depun personal. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 05.05.2022, 10:02

Vezi și

Părinţii care vor să îşi reînscrie copiii la grădiniţă, copii cu vârsta între 3 şi 5 ani, pot face asta de pe data de 16 mai. Mai precis, trebuie să trimită toate documentele necesare pe care le găsesc afişate pe site-urile instituţiilor de învăţământ ale Inspectoratelor Şcolare Judeţene, dar şi ale Ministerului, fie prin poştă, fie prin fax, fie prin email.

Desigur, ulterior trebuie să facă şi o vizită la grădiniţă. Pe data de 30 mai încep înscrierile în funcţie de locurile rămase disponibile şi pentru copiii care nu au mai fost până acum în nicio grădiniţă, asta în funcţie de numărul de locuri rămase disponibile. Acolo unde sunt mai multe cereri decât numărul de locuri vor fi aplicate anumite criterii. În primul rând, copiii care sunt orfani de ambii părinţi sau de un părinte au întâietate, dar şi cei care mai au un frate înscris în respectiva unitate de învăţământ, apoi sunt aplicate şi alte criterii alese de fiecare grădiniţă în parte. Vor trebui apoi să meargă părinţii la şcoală în funcţie de programare. Fiecare părinte va merge cu dosarul la grădiniţa unde şi-a înscris copilul în funcţie de programare, iar listele finale vor fi afişate pe toate site-urile instituţiilor de învăţământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Înscrierea la grădiniță începe pe 30 mai. Datele pot fi comunicate online, dar dosarul trebuie depus personal