Antena Meniu Search
x

Video Înscrierile în clasa pregătitoare 2022 debutează pe 28 martie. Părinții au 2 săptămâni la dispoziție să găsească cea mai bună şcoală

Pe 28 martie se dă startul înscrierilor la clasa pregătitoare, dar febra pregătirilor a cuprins deja părinţii nerăbdători să găsească un loc pentru copiii care termină grădiniţa. Şi anul acesta au fost făcute sute de vize de flotant, care să permită accesul celor mici în şcolile cu renume.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 12.03.2022, 20:23

Poza preview Hepta Vezi și

Două săptămâni mai au la dispoziţie părinţii copiilor de şase ani să găsească cea mai bună şcoală pentru cei mici. În Bucureşti, interesul crescut pentru unele unităţi de învăţământ se simte încă de la începutul anului, spun profesorii.

Violeta Matei, director școală: ”Solicitările din partea parintilor au curs inca din luna ianuarie, suntem sunati zilnic pentru vizionari, iar cererea este foarte mare.  Preconizam pentru anul acesta un numar de inscrieri mult mai mare fata de anul trecut”.

Site-urile de vânzări, pline de anunțuri pentru vize de flotant

Din acest motiv, sunt şcoli din Capitală şi cu peste zece clase pregătitoare simultan. Statul este obligat să primească toate cererile, pentru că trebuie să asigure dreptul tuturor elevilor la educație.

Pe acelaşi subiect

Mădălina Iacob, reporter Observator: ”Conform legii, părinții își pot înscrie copiii doar la școlile din circumscripția domiciliului. Doar în cazul în care rămân locuri libere, pot fi primiți copii și din alte cartiere. Anul acesta, la clasa pregătitoare numarul maxim de elevi este de 25”.

Ca să fenteze legea, multi dintre părinti şi-au făcut deja viza de flotant în circumscripţiile şcolilor preferate. Site-urile de vânzări sunt pline de astfel de anunţuri. Evidenţa Populaţiei a găsit în Bucureşti cele mai multe domicilii cu mii locuitori fictivi.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: ”Săptămâna viitoare vom discuta in comisia pentru dialog social si pana pe 28 martie va trebuie sa parcurgem toate aceste etape”.

Acte necesare în dosarul de înscriere pentru clasa pregătitoare

Părinţii sunt sfătuiţi să nu aleagă şcoala doar după renume, ci mai degrabă după personalitatea copilului lor. Specialiştii atrag atenţia că şcoala cea mai populară, din centru, ar putea să nu fie neapărat la fel de bună pentru toţi copiii.

Gabriela Maalouf, psiholog: ”Nu m-aș hazarda să mă iau după vecini, după alți membri ai familiei, de pe grupurile de Facebook.  Ajungem sa ne trezim foarte dimineața copiii pentru că școala este foarte departe și avem copiii obosiți. Probabil nu o să aiba nici rezultate școlare foarte bune si dupa aceea ne gândim dacă școala nu este in regulă”.

În dosarul de înscriere trebuie să existe dovada că toţi copiii au frecventat gradinița până la grupa mare şi că au împlinit până în luna septembrie varsta de 6 ani. Altfel, vor avea nevoie şi de o evaluare psihosomatica speciala, care sa arate daca sunt apți sa fie integrați în mediul şcolar sau nu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Înscrierile în clasa pregătitoare 2022 debutează pe 28 martie. Părinții au 2 săptămâni la dispoziție să găsească cea mai bună şcoală