Antena Meniu Search
x

Video Elevii care vor sta din nou acasă de vineri, după ce joi au fost forțați să vină la școală. Sunt aproape 3.000 doar în Capitală

Mii de elevi cu boli cronice au fost chemaţi astăzi la şcoală pentru că scutirile lor nu mai sunt valabile o dată cu expirarea stării de alertă. Revoltaţi, mulţi părinţi au refuzat să îşi trimită copiii în bănci. Sorin Cîmpeanu a emis astăzi un ordin de ministru cu noi reguli, aşa că de mâine şcoala online va fi din nou valabilă. Pentru profesorii cu probleme de sănătate nu există încă nicio soluţie. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 10.03.2022, 21:13

Vezi și

Grupurile de părinţi au explodat după ce ministrul Educaţiei a anunţat că toată lumea este obligată să vină la şcoală, fizic. Mii de elevi cu boli cronice, însă, ar fi într-un real pericol dacă s-ar infecta acum cu virusul SARS-COV 2 sau cu orice altă gripă sau viroză sezonieră.

Marian Adrian, tatal unui elev: Copilul, fiind asmatic, are diverse alergii, primăvară și toamna sunt un mic haos. Medicul ne-a recomandat să rămânem pe cât posibil online. Inclusiv medicul neurolog ne-a recomandat să apelăm până la urmă la învățământul la domiciliu. 

Anamaria Vanda Dima, mamă: Este vorba despre dreptul la educație al acestor copii. Am investit în tehnologie, noi părinţii. Aceşti copii au dreptul să continue în online pentru siguranţa lor. Pandemia nu a dispărut. 

Adeverinţele medicale emise de medici pentru învăţământul online şi-au pierdut valabilitatea de miercuri, odată cu încetarea stării de alertă. Aşa că şcolile i-au chemat pe toţi elevii şi profesorii, indiferent de probleme de sănătate, în bănci. 

Pe acelaşi subiect

Mamă: Azi a fost prima zi de mers la şcoală. Se pare ca învăţătura este mai importantă decât sănătatea la ora actuală. Domnul Cîmpeanu refuză să înteleagă că online-ul în oraşele mari funcţionează. 

Ministerul Educaţiei a modificat ordinul pentru funcţionarea şcolilor

Sorin Cîmpeanu a modificat, în final, ordinul pentru funcţionarea şcolilor. 

Sorin Cîmpeanu: Până la finele semestrului doi, atât timp cât transmisia comunitară se păstrează, elevii cu afecțiuni cronice care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip I, cei cu imunodeficienţe primare sau dobândite vor putea beneficia de învăţământ hibrid. 

Este vorba despre aproape 3 mii de elevi doar în Capitală. Aceştia nu mai au nevoie de o altă adeverinţă de la medicul specialist. Trebuie doar să comunice şcolii că vor sa îşi prelungească perioada de învăţământ online. 

Este singura excepţie legală de la şcoala faţă în faţă deocamdată. Noua lege a Educaţiei, însă, va cuprinde şi formula de învăţământ hibrid care va ajuta la digitalizarea sistemului, promite Sorin Cîmpeanu. Până atunci, problema rămâne valabilă pentru cadrele didactice cu vulnerabilităţi, care trebuie să obţină scutiri medicale de la cabinetele pentru Medicina Muncii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Elevii care vor sta din nou acasă de vineri, după ce joi au fost forțați să vină la școală. Sunt aproape 3.000 doar în Capitală