Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Liceul în care un singur elev a luat examenul de Bacalaureat 2024

Rata de reuşită la prima sesiune a Bacalaureatului în judeţul Olt, înainte de contestaţii, este de 70,5%, în creştere cu peste 3% faţă de anul trecut, potrivit datelor publicate luni de Ministerul Educaţiei. Unul dintre liceele din judeţul Olt a avut un singur elev care a promovat examenul de BAC.

de Redactia Observator

la 08.07.2024 , 17:18

Liceul în care un singur elev a promovat examenul de Bacalaureat 2024 Liceul în care un singur elev a promovat examenul de Bacalaureat 2024 - Shutterstock

În judeţul Olt au reuşit să promoveze Bacalaureatul 1.595 de candidaţi şi 667 de candidaţi au fost respinşi, potrivit Agerpres.

Un liceu din Olt a avut un singur participant la Bac 2024

În privinţa mediilor de la Bacalaureat, în judeţ nu a fost înregistrat niciun 10, cea mai mare medie fiind 9,95, obţinută de un candidat de la Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal.

Articolul continuă după reclamă

Anul acesta, liceul cu rată de reuşită de 100% este Liceul Tehnologic Crâmpoia, cu un singur candidat înscris şi participant la examen. Candidatul, absolvent al unei promoţii anterioare, în specializarea tehnician în industria textilă, a obţinut media finală 6,35.

Pe acelaşi subiect

Liceele teoretice au obţinut şi în acest an cele mai bune rezultate, pe primul loc situându-se Colegiul "Ion Minulescu" Slatina (96,6%), pe locul al doilea fiind Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal (93,2%) iar pe locul al treilea - Liceul Teoretic "Radu Greceanu" Slatina (92,2%).

Un alt liceu tehnologic, cel din comuna Iancu Jianu, a înregistrat o rată de promovare de 90,9%, după ce din cei 11 elevi candidaţi care au susţinut examenul, 10 au reuşit să-l promoveze şi unul a fost respins.

În acest an, în judeţul Olt au fost două unităţi de învăţământ fără candidaţi care să reuşească la Bacalaureat. Este vorba de Liceul Tehnologic Cilieni, unde au fost înscrişi doi candidaţi, unul fiind respins şi altul neprezentându-se la susţinerea probelor, precum şi de Liceul Tehnologic Drăgăneşti - Olt, cu un singur candidat care s-a înscris şi a participat la examen, dar a fost respins.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Educaţie » Liceul în care un singur elev a luat examenul de Bacalaureat 2024