Ministrul Educaţiei: Este un pas important spre revenirea la normalitate faptul că am redus numărul scenariilor la două

De Redactia Observator.
Publicat: 29.04.2021, 21:54.
Actualizat: 29.04.2021, 21:59

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, joi seară, că reducerea numărului de scenarii după care vor funcţiona unităţile de învăţământ, odată cu reluarea cursurilor, este ”un pas important spre revenirea la normalitate”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Hepta/Mediafax/Eduard Vinatoru via Hepta

Sorin Cîmpeanu a anunţat că joi 1.731 de localităţi au rata de infectare sub 1 la mie şi totşi elevii ar putea merge fizic la şcoală, iar 1.450 de localităţi au incidenţă mai mare. Doar o comună mai este în carantină, potrivit ministrului.

”Este un pas important spre revenirea la normalitate faptul că am redus munărul scenariilor la două. Practic, pragul de 1 la mie face diferenţa între scenariul verde (...) este vorba despre 1.731 de localităţi în acest moment şi scenariul doi (...) un număr de 1.450 de localităţi, peste 1 la mie”, a declarat, joi seară, la TVR, Sorin Cîmpeanu.

Citește și:

Ministrul a mai precizat că o altă noutate din ordinul comun semnat joi este că vor merge la şcoală, indiferent de clasă şi de scenariu, toţi cei 27.750 de elevi din învăţământul special.

”Un lucru îmbucurător, apreciez că a existat înţelegere în cele din urmă (...) Este vorba despre elevi care au nevoie de (...) lucruri care nu pot fi asigurate în niciun caz online şi nici acasă”, a mai declarat ministrul.

Potrivit acestuia, în prezent în România există o singură comună care este în carantină, care va ieşi în 2 mai, deci înainte de reluarea cursurilor.

Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii pentru reluarea anului şcolar în condiţii de siguranţă a fost semnat joi, urmând să fie publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, din 5 mai, cursurile se reiau după două scenarii, în funcţie de rata de infectare din localitate, mai exact dacă ea depăşeşte sau nu 1/1000 de locuitori.

Totodată, se permite organizarea orelor remediale cu prezenţa fizică a elevilor dacă localitatea nu este în carantină, dar şi participarea preşcolarilor/elevilor din învăţământul special, cu prezenţa fizică, la cursuri, cu aceeaşi condiţie, ca localitatea să nu fie în carantină.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Ploaie de foc pe cerul Israelului. Iron Dome-ul a interceptat zeci de rachete către Tel Aviv. O clădire Hamas cu 13 etaje din Gaza a fost distrusă de bombardamente
1
Extern • pe 11.05 la 23:41

A doua noapte de război între Israel și Fâșia Gaza. Militanții palestinieni din Gaza au tras peste 100 de rachete asupra Israelului în urma distrugerii unui bloc rezidențial din Gaza. O clădire din suburbia Holon din Tel Aviv a fost lovită, iar un autobuz gol și mai multe mașini au luat foc. Cel puţin 28 de oameni au murit în enclava palestiniană și 2 în Israel.