Ministrul Educației: Examenul de Evaluare Națională 2021 va fi reprogramat după Bacalaureat

De Monica Palade.
Publicat: 23.03.2021, 16:03.
Actualizat: 23.03.2021, 16:03

Schimbare de ultimă oră în structura anului școlar 2020-2021. Ministrul Educației a anunțat că Examenul de Evaluare Națională din acest an va fi reprogramat și urmează să fie susținut duopă cel de Bacalaureat.

Ministrul Educației: Examenul de Evaluare Națională 2021 va fi reprogramat după Bacalaureat

Profimedia

„Examenul de evaluare națională se va muta după examenul de bacalaureat și în acest fel încercăm să perturbăm cât mai puțin sturctura anului școlar și a anului universitar. În ceea ce privește examenul de bacalaureat, acesta rămâne la datele deja stabilite, pentru a nu fi perturbat și anul universitar”, a anunțat ministrul, în cadrul unei conferințe World Vision - Edupedu.

Simulările nu vor fi perturbate

„Nu vor fi perturbate simulările, care se încheie pe data de 31 martie, deci școlile vor rămâne deschise cel puțin până la data de 1 aprilie”, a mai spus ministrul.

„Ținând seama de constrângerile din partea educației și din cea sanitară, e foarte probabil este că vom decala Evaluarea Națională și admiterea la liceu”, a adăugat acesta.

În ceea ce privește modificarea programei pentru examenul de Evaluare Națională, Sorin Cîmpeanu a anunțat că nu mai este necesară. „Atâta vreme cât nu modificăm numărul de săptămâni de școală, atâta vreme cât am adaptat deja programa de examene la acest an total atipic, și elevii se pregătesc in acest fel, nu consider că sunt motive de modificare în plus”.

Potrivit calendarului școlar în vigoare, examenul de bacalaureat se încheie pe 9 iulie, cu afișarea rezultatelor finale. Probele se termină pe data de 1 iulie, când are loc proba de limba maternă.

„Având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, spusese ministrul Educației un pic mai devreme.

Cum arată calendarul examenelor naționale în vigoare

Calendar Evaluarea Națională 2021

Calendar Bacalaureat 2021

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.