Antena Meniu Search
x

Update Ministerul Educației: Copiii vor merge la școală până când localitatea intră în carantină chiar dacă s-a depășit incidența de 6 la mie

Preșcolarii și copiii din clasele primare vor merge la școală până când localitatea intră în carantină chiar dacă s-a depășit incidența de 6 la mie, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

de Redactia Observator

la 23.03.2021, 16:49

Vezi și
  • Ministerul Educației anunță că nu dorește închiderea școlilor decât dacă localitatea în care acestea funcționează intră în carantină.
  • Prefectul Capitalei, Alin Stoica, va face declaraţii despre eventuala carantină din Capitală, marţi, la ora 14.00.
  • Rata infectării în Bucureşti a depăşit 6 la mie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, că se va modifica ordinul comun cu MInisterul Sănătăţii, astfel încât cursurile să nu se mai suspende la atingerea incidenţei de la 6 mie, ci doar la intrarea în carantină. Exemanele naţionale ar putea fi reprogramate. ”Vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul. Vom modifica ordinul de ministru cu sintagma: şcolile intră în online la intrarea în carantină”, a anunţat, marţi, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că se doreşte ca examenele naţionale să se desfăşoare cu prezenţă fizică, la datele stabilite, pentru a asigura predictibilitatea. ”Având în vedere agravarea sistuaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele s fe organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu. 

„Nu accept să se închidă școlile și să rămână toate celelalte deschise! Când se intră în carantină, închidem și școlile. Până atunci, suntem consecvenți principiului că școlile se închid ultimele”, a declarat Cîmpeanu.  Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a transmis membrilor Comitetului pe Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti că indicele comunicat de DSP este marți de 6,22 la mie şi că aşteaptă propuneri de măsuri, până la finalul zilei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ministerul Educației: Copiii vor merge la școală până când localitatea intră în carantină chiar dacă s-a depășit incidența de 6 la mie