Antena Meniu Search
x

Monica Anisie, după ședința cu inspectorii școlari din București: Comitetul ar trebui să decidă suspendarea cursurilor pentru 14 zile

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat în această dimineață, după ședința de la Inspectoratul Școlar București, că suspendarea cursurilor în Capitală, pentru 14 zile, ar trebui să fie decisă de Comitetul pentru Situații de Urgență. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.10.2020, 16:51

Monica Anisie
Monica Anisie: Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență ar trebui să decidă suspendarea cursurilor pentru 14 zile - Hepta
  • A fost definitivat planul de măsuri cu privire la învățământul online.
  • Anisie spune că decizia suspendării cursurilor în Capitală aparține Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Monica Anisie a afirmat că, "în conformitate cu rata incidenței care a depășit limita de 3 la mia de locuitori, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar trebui să decidă această suspendare temporară a cursurilor pentru 14 zile".

Ministrul Educației a precizat, la ieșirea de la Inspectoratul Școlar București unde a convocat o ședință în această dimineață, că vor fi închise toate școlile și grădinițele, indiferent că sunt de stat sau particulare.

"Această decizie este la Comitet. Nu la ministerul Educației. În absența hotărârii, unitățile de învățământ funcționează hibrid", a spus Anisie.

Întrebată ce se va întâmpla dacă astăzi incidenţa îmbolnăvirilor va fi sub 3, Monica Anisie a afirmat că un răspuns poate fi dat de DSP.

”Noi trebuie să ne raportăm la ca s-a intamplat ieri. Propunerea Inspectoratului Şcolar va fi suspendarea cursurilor. Azi, la ora 15:00 va fi convocat Municipal pentru Situaţii de Urgenţă”, a afirmat ministrul.

Întrebată despre tabletele destinate elevilor, Monica Anisie a afirmat: ”Ministerul Educaţiei, prin programul ”Şcoala de acasă”, a dat către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti 8057 de tablete, care au fost împărţite săptămâna trecută către inspectoratele de sector. Voi verifica astăzi dacă au ajuns tabletele în unităţile de învăţământ”.

Ministrul a precizat că luni cursurile se desfăşoară în scenariul 2, hibrid, pentru că în lispa unei decizii a Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă, se aplică scenariul 2.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte luni pentru a discuta măsurile care vor fi adoptate după ce incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit în Bucureşti pragul de trei la mia de locuitori.

Conform procedurii, la o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, Direcția de Sănătate Publică face o analiză a focarelor din unitățile de învățământ și în funcție de aceste date, Comitetul Municipal poate decide închiderea școlilor.  

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Monica Anisie, după ședința cu inspectorii școlari din București: Comitetul ar trebui să decidă suspendarea cursurilor pentru 14 zile