Peste 1.000 de școli au trecut pe scenariul roșu, având cursuri exclusiv online

De Redactia Observator.
Publicat: 16.10.2020, 21:26.
Actualizat: 16.10.2020, 21:28

Părinţii şi elevii erau asiguraţi în prima zi de şcoală că totul va fi bine. La o lună de la acel moment, peste o mie de şcoli au lacătul pe uşă. Numai în ultimele cinci zile s-a dublat numărul celor care au trecut în online. Dacă pe 14 septembrie erau 238 de şcoli în scenariul roşu, numărul a ajuns la 517 la începutul acestei săptămâni. Iar azi sunt peste o mie.

Prima zi de şcoală a fost despre promisiuni şi garanţii că s-au luat toate măsurile ca elevii şi profesorii să fie în siguranţă.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei (14 septembrie 2020): Să păşească cu încredere către şcoală! Venim în spaţiul şcolii cu încredere, cu speranţă că va fi bine şi că se poate! Se poate să facem lucrurile aşa cum trebuie!

Ludovic Orban, premierul României: Am încredere în sistemul de Educaţie din România. Sunt convins că la şcoală, copilul va fi mai puţin expus riscului de îmbolnăvire, decât liber în alte locuri.

La doar o lună distanţă, 1.040 de şcoli au intrat în scenariul roşu.

Rareș Voicu, preşedintele Consiliului Elevilor: Cred că am înţeles cu toţii că şcolile pot fi un adevărat focar de infecţie şi cred că asta s-a văzut şi în creşterea ratei de infectare.

Doar că pentru mulţi dintre elevi, orele online sunt un vis. Nu există manuale şi nici tablete ca să poată urmări cursurile.

Rareș Voicu, preşedintele Consiliului Elevilor: Partea cea mai proastă este că nu suntem pregătiţi să facem tranziţia către online. Măsura suspendării cursurilor să fie însoţită şi de măsuri adiacente, care să faciliteze accesul la Educaţie pentru elevi.

Iulian Cristache, Asociaţia Părinţilor: Din cele 250 de mii de tablete promise de către actualul Guvern, abia a ajuns primul lot de 84 de mii. S-au cumpărat camere web fără să fim în concordanţă cu capacitatea reţelei de a transmite aceste lecţii. Lecţiile au fost întrerupte.

Daniela Dolejan este mama unui elev în clasa a 8-a şi spune că ar prefera să îşi ţină copilul acasă, chiar dacă asta înseamnă costuri suplimentare. Şi nu de teama îmbolnăvirii, ci pentru că nu mai are încredere.

Daniela Dolejan, părinte: Fiecare ne-am pregătit cu resurse, acasă, pentru copil, rupându-ne de la gură. Asta e situaţia! Luna asta, aşa cum s-a desfăşurat, a fost foarte inutilă! Puteam să stăm foarte bine acasă dacă tot nu avem manuale şi să nu ne ducem la şcoală doar ca să consumăm resurse.

Elevii sunt însă de altă părere. Elevă la un colegiu de informatică, Alexandra recunoaşte că ar prefera să se întoarcă la şcoală.

Alexandra Vîlcescu, elevă: Este complet diferit de tot ce ştiam eu că însemnă şcoala şi este foarte greu. Sunt probleme tenice şi nu înțelegi la fel de bine. Aș prefera să fac orice să merg la școală. Aleg școala în persoană peste orice.

În Bucureşti sunt acum 51 de şcoli în scenariul roşu, cu elevi care învaţă în sistemul online.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Eveniment • pe 24.02.2021 la 18:57
Ludovic Orban susține că PNL are un "angajament" de a dubla alocațiile, însă etapizat
recomandari pe a1.ro
Au doborât recordul pentru cea mai mare familie. Câți copii are familia și cât de mult costă doar mâncarea lor
Eveniment • pe 22.02.2021 la 14:17
Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban: Bugetul va fi trimis mâine în Parlament

Top știri

O femeie din Iran a fost spânzurată, deși murise de infarct aşteptându-şi rândul la execuție
1
Extern • pe 24.02 la 16:00

O femeie din Iran, condamnată pentru uciderea soțului ei, a fost spânzurată de autorități deși era deja moartă de câteva minute, după un infarct făcut în timp ce-și aștepta rândul la execuție.

PARTENERI
Dorian Popa, sfâșiat de durere după moartea polițistului motociclist, în accidentul din fața Palatului Parlamentului: „Ești cu mine aici” / VIDEO
spynews.ro
Femeia a fost concediată pentru că a refuzat să facă vaccinul
gandul.ro
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o cu un avion privat în Spania, pentru tratament! Cât l-a costat
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 27 februarie 2021. Berbecii sunt gata pentru un nou început. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
În ciuda speculațiilor, Leticia Calderon devăluie că relația dintre copiii ei și tatăl lor este una foarte strânsă
tvhappy.ro
O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
Acuzat de minciună de George Simion, Gigi Becali a reacţionat dur: "E prea mic!" Dezvăluiri incredibile: "I-am dat şi soţiei lui un birou, că ea e nu ştiu ce pictoriţă!"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Cum arată acum mama lui Mihai Mitoșeru, după o intervenție chirurgicală. Camelia Mitoșeru a ajuns acasă și este de nerecunoscut
A1.RO
Cum arată Alina Laufer la o săptămână după ce a născut prematur. Soția lui Ilan Laufer încă se află la spital
A1.RO

TV

Ozana, la Te cunosc de undeva!: ''Vă spun, cu toată sinceritatea, că e un moment extrem de emoţionant pentru mine!''
TV • la 10:28
Foto

Ozana, la Te cunosc de undeva!: ''Vă spun, cu toată sinceritatea, că e un moment extrem de emoţionant pentru mine!''

Emoţii la cote înalte în cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1. Sub...