Antena Meniu Search
x

Peste 1.000 de școli au trecut pe scenariul roșu, având cursuri exclusiv online

Părinţii şi elevii erau asiguraţi în prima zi de şcoală că totul va fi bine. La o lună de la acel moment, peste o mie de şcoli au lacătul pe uşă. Numai în ultimele cinci zile s-a dublat numărul celor care au trecut în online. Dacă pe 14 septembrie erau 238 de şcoli în scenariul roşu, numărul a ajuns la 517 la începutul acestei săptămâni. Iar azi sunt peste o mie.

de Redactia Observator

la 16.10.2020, 21:28

Vezi și
  • Numărul școlilor trecute pe scenariul roșu s-a dublat în ultima săptămână.
  • 51 de școli din București își desfășoară cursurile exclusiv online.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Prima zi de şcoală a fost despre promisiuni şi garanţii că s-au luat toate măsurile ca elevii şi profesorii să fie în siguranţă. 

Monica Anisie, ministrul Educaţiei (14 septembrie 2020): Să păşească cu încredere către şcoală! Venim în spaţiul şcolii cu încredere, cu speranţă că va fi bine şi că se poate! Se poate să facem lucrurile aşa cum trebuie! 

Ludovic Orban, premierul României: Am încredere în sistemul de Educaţie din România. Sunt convins că la şcoală, copilul va fi mai puţin expus riscului de îmbolnăvire, decât liber în alte locuri. 

La doar o lună distanţă, 1.040 de şcoli au intrat în scenariul roşu. 

Rareș Voicu, preşedintele Consiliului Elevilor: Cred că am înţeles cu toţii că şcolile pot fi un adevărat focar de infecţie şi cred că asta s-a văzut şi în creşterea ratei de infectare. 

Doar că pentru mulţi dintre elevi, orele online sunt un vis. Nu există manuale şi nici tablete ca să poată urmări cursurile. 

Rareș Voicu, preşedintele Consiliului Elevilor: Partea cea mai proastă este că nu suntem pregătiţi să facem tranziţia către online. Măsura suspendării cursurilor să fie însoţită şi de măsuri adiacente, care să faciliteze accesul la Educaţie pentru elevi. 

Iulian Cristache, Asociaţia Părinţilor: Din cele 250 de mii de tablete promise de către actualul Guvern, abia a ajuns primul lot de 84 de mii. S-au cumpărat camere web fără să fim în concordanţă cu capacitatea reţelei de a transmite aceste lecţii. Lecţiile au fost întrerupte. 

Daniela Dolejan este mama unui elev în clasa a 8-a şi spune că ar prefera să îşi ţină copilul acasă, chiar dacă asta înseamnă costuri suplimentare. Şi nu de teama îmbolnăvirii, ci pentru că nu mai are încredere. 

Daniela Dolejan, părinte: Fiecare ne-am pregătit cu resurse, acasă, pentru copil, rupându-ne de la gură. Asta e situaţia! Luna asta, aşa cum s-a desfăşurat, a fost foarte inutilă! Puteam să stăm foarte bine acasă dacă tot nu avem manuale şi să nu ne ducem la şcoală doar ca să consumăm resurse.

Elevii sunt însă de altă părere. Elevă la un colegiu de informatică, Alexandra recunoaşte că ar prefera să se întoarcă la şcoală. 

Alexandra Vîlcescu, elevă: Este complet diferit de tot ce ştiam eu că însemnă şcoala şi este foarte greu. Sunt probleme tenice şi nu înțelegi la fel de bine. Aș prefera să fac orice să merg la școală. Aleg școala în persoană peste orice.

În Bucureşti sunt acum 51 de şcoli în scenariul roşu, cu elevi care învaţă în sistemul online. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Peste 1.000 de școli au trecut pe scenariul roșu, având cursuri exclusiv online