Antena Meniu Search
x

Nemulțumiri printre părinți, înainte de începerea cursurilor: "Şcoala, în afară de dezinfectant, nu are absolut nimic!"

Cu şase zile înainte de începerea şcolii, disputele se înmulțesc pe grupurile de părinţi. Oamenii se plâng că lipsesc măştile, calculatoarele şi conexiunea la internet, iar unii spun că li s-au cerut bani pentru moblier. Şi profesorii sunt revoltaţi, nu înţeleg cum să scrie pe tablă şi să se filmeze în acelaşi timp. Șefii din Educaţie nu se grăbesc, mai au timp până vineri să rezolve tot.

de Redactia Observator

la 08.09.2020, 21:18

Vezi și
  • Mulți părinți, dar și dascăli, se plâng de lipsa condițiilor
  • Oficialii din Educație consideră că se pot relua cursurile

Andrei Istrate, părinte: Şcoala, în afară de dezinfectant, nu are absolut nimic! Avem totul pe hârtie, este scriptic, iar hârtia suportă absolut orice. Cum putem să spunam că avem măşti când şcolile nu au măşti? Nu avem tehnică de calcul, nu avem termoscaner, nu avem personal ca să se poată să se facă dezinfecţia.

Acest părinte face parte din consiliul de administraţie al unei şcoli de top din Capitală. Teoretic, de săptămâna viitoare, în Bucureşti, vor veni continuu la cursuri elevii din ciclul primar şi cei de a opta şi a XII-a. Practic, fiecare şcoală va decide propriul orar.

Andrei Istrate, părinte: Avem nevoie de conexiune de internet. Nu avem niciun răspuns că va fi montat şi va fi perfect utilizabil până la 14 septembrie. Avem nevoie de calculatoare, avem nevoie de camere web.

Pe toate grupurile de părinţi temerile, nelămuririle şi nedumeririle sunt aceleaşi:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu doar părinţii au nemulţumiri. Sunt profesori care refuză vehement să predea în sistem online sau hibrid. Chiar şi cei de profilurile mate-info, care ar trebui să fie aşi în domeniul tehnologiei.

Adrian Enache, profesor: Nu poţi să-l obligi pe profesor să filmeze ora de curs. Împărţim clasele, facem ore cu grupa de la şcoală şi peste o săptămână cu cealaltă grupă.

Reporter: Şi cei care stau acasă?

Adrian Enache, profesor: Se vor uita la televizor la doamna ministru.

Si asta la oraş. La sat sunt părinți care au un telefon mobil în toata gospodaria.

"Online nu se poate, pentru că copilul meu e mic, nu ştie să facă liniuţe, nu ştie să numere, nu ştie nimic, culori nu cunoaşte", se plânge o mamă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » Nemulțumiri printre părinți, înainte de începerea cursurilor: "Şcoala, în afară de dezinfectant, nu are absolut nimic!"