Antena Meniu Search
x

Video Nereguli la Colegiul Goethe. Elevi, forţaţi să facă meditaţii cu o profesoară sau făcuţi "proşti" şi "vagabonzi" la ore

O profesoară de la un renumit liceu din Bucureşti este anchetată de procurori pentru că ar fi făcut presiuni asupra elevilor săi să vină la meditaţii. Plângerea penală au făcut-o chiar inspectorii de la Educaţie, care au descoperit şi alte nereguli la colegiul german.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 20.02.2024, 21:33

Vezi și

Ancheta de la colegiul Goethe, un liceu de top al capitalei, a pornit dupa ce părintii au sesizat ministerul educatiei. Printre altele, ei reclamau faptul că profesoara de limba germană condiţiona evaluarea copiilor de participarea în privat la cursuri de pregătire. Inspectorii corpului de control spun că totul se confirmă şi au sesizat procurorii.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Acesta este locul în care profesoara de limba germană își desfășura meditațiile. La școală are norma redusă, de doar 12 ore, iar aici o ședință costă 150 de lei pentru fiecare copil. Pregătirea suplimentară se organizeză în grupe de până la 20 de elevi.

Raportul Corpului de Control arată că profesoare este unic administrator la firmă şi că încalcă codul de etica al cadrelor didactice

Raportul Corpului de Control arată că profesoare este unic administrator la firmă şi că încalcă codul de etica al cadrelor didactice conform caruia este interzis să efectuze meditatii cu elevii de la clasă. Conform legii educaţiei, profesoara risca suspendare de la catedra de pana la 7 ani de zile. În plus, Ministerul Educaţiei a sesizat procurorii de la Parchetul de pe langa judecatoria sectorului 1 pentru cercetări.

Pe acelaşi subiect

Părinţii se plâng şi că elevii sunt abuzaţi de profesori. Inspectorii au mai descoperit că liceul aplica sancţiuni suplimentare copiilor, care nu sunt conforme cu stautul Elevului.

"Le vorbește urât, îi jignește, îi denumește proști, le spune că sunt vagabonzi, sunt prost-crescuţi. De multe ori când copiii greşesc la ore le spune de ce mai rămân la acea școală. Este un mod autoritar al tuturor profesorilor"

O profesoară din liceu confirmă acuzaţiile

Mamă: A avut o criză mai nervoasă și a zis ce fel de părinți suntem noi că nu îl credem, că de doi, trei ani această profesoară îl terorizează și noi nu luăm nicio măsură să îl protejăm. Copilul meu este traumatizat acum.

O profesoară din liceu confirmă acuzaţiile.

Reporterii Observator au încercat să stea de vorbă cu directoarea liceului, dar nu a răspuns. Directoarea adjunctă ne-a închis telefonul.

Inspectoratului Şcolar va face o anchetă la liceu. Directoarea riscă să îşi piardă funcţia. De la începutul anului şi până acum, 10 părinţi au reclamat la minister cadre didactice care încalcă legea şi fac meditaţii cu elevii de la clasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Nereguli la Colegiul Goethe. Elevi, forţaţi să facă meditaţii cu o profesoară sau făcuţi "proşti" şi "vagabonzi" la ore