Antena Meniu Search
x

Video Admitere facultate 2022. Noi emoţii pentru absolvenţii de liceu

La nici două săptămâni de la afişarea rezultatelor finale la bacalaureat, tinerii trec, din nou, printr-o perioadă cu încărcătură emoţională puternică. Şi asta pentru că au început admiterile la facultate. Clara Mihociu vine cu mai multe detalii.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.07.2022, 10:09

Vezi și

A început din această săptămână sesiunea de admitere pentru programele de licenţă, dar şi pentru masterat. La Universitatea Tehnică din Iaşi, spre exemplu, sunt în jur de 3400 de locuri la licenţă. Admiterea se face online, pe platforma specială a acestei universităţi.

O singură taxă, mai multe facultăţi

Există şi noutăţi în acest an. Cu o singură taxă, tinerii se pot înscrie la mai multe facultăţi în acelaşi timp. Vorbim şi despre două facultăţi care presupun un examen de admitere – automatică, mecanică, dar şi arhitectură. Examenele vor avea loc săptămâna viitoare.

Prima instituţie care a început înscrierile este Universitatea de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" (USV Iaşi), unde sunt aproximativ 900 de locuri. Admiterea candidaţilor la USV Iaşi se face pe baza notelor obţinute la probele de bacalaureat, respectiv nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română - 50% şi nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%. La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” sunt 7800 de locuri.

La arte şi medicină, vorbim despre examene de admitere. Universitatea de Arte şi-a stabilit propriul calendar de admitere, iar cei care optează pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie mai au timp să îşi depună dosarele până la data de 17 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » Admitere facultate 2022. Noi emoţii pentru absolvenţii de liceu