Antena Meniu Search
x

Video O elevă din Craiova a fost luată la bătaie de un băiat, înainte să dea Bacul la Română. "A început să îmi dea cu pumnii în faţă"

Bacalaureat plin de incidente! Subiectele de la limba română au fost fotografiate de elevi din Gorj şi Sălaj şi au fost distribuite pe Internet. La Bucureşti, candidaţii au stat şi şapte ore în sălile de examen, pentru că au fost probleme cu scanarea. Ministerul Educaţiei are o explicaţie - absovenţii de clasa a 12-a au scris şi câte 18 pagini la o singură lucrare. Iar la Craiova, o fată nu a mai putut susţine examenul după ce a fost bătută crunt în faţa liceului. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 01.07.2024 , 19:57

Maria discuta despre subiecte cu colegii în faţa liceului tehnologic de Căi Ferate din Craiova, când un tânăr a lovit-o. "Mi-a vorbit urât şi eu i-am spus scurt - nu meriţi să mă uit la tine! A început să îmi dea cu pumnii în cap, în faţă, am fost inconştientă", a declarat Maria Costache, victimă. 

Adolescenta a ajuns la spital cu o fractură de nas. "Ea era afectată, sub şoc, dar vestea buna e că va veni şi va susţine prima proba a examenului de bac cu subiect de rezervă, în intervalul 13 - 16", a declarat Daniel Ion, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. 

34 de elevi au fost eliminaţi pentru că au vrut sa copieze

Vezi și

Poliţiştii din Craiova au deschis un dosar penal în acest caz. În total, 34 de elevi au fost eliminaţi pentru că au vrut sa copieze la examen cu telefoane sau alte dispozitive electronice de înregistrare. 

Pe acelaşi subiect

Aşa cum nu există examen fără meditaţii, la fel de adevarat este că nu există examen fără fraude. La 9 şi doar câteva minute, subiectele au fost fotografiate în Târgu Jiu şi distribuite mai departe în toată ţara, către elevi, profesori şi părinţi. Ministerul Educaţiei, dar şi poliţia, fac acum anchetă acolo. "Ţinând cont de formatul pozei, de cum e dispusa pagina cu subiectele, da, avem suspiciuni ca un elev ar fi procedat la acest lucru", a declarat Ionuț Catrina, purtător de cuvânt ISJ GORJ.

Ce a picat la subiectul III la Bac 2024

Bursa pariurilor de pe Internet anunţa de ieri pe grupurile online că va pica Mihai Eminescu, Moromeţii ori Moara cu noroc. Ultima variantă a fost cea corectă. În plus, luni dimineaţa, mai multe persoane se lăudau pe internet că ar deţine subiectele pe care elevii urmeaza să le primească la ora 9 pe bănci. pe Facebook, oricine era interesat de subiecte, era obligat să plătească 200 de lei. 

"Moara" le-a purtat noroc multora dintre absolvenţii de clasa a douăsprezecea. Au avut de scris particularităţile unei nuvele studiate sau caracterizarea unui personaj dintr-o nuvelă. La fel ca acum trei ani, în pandemie. Iar subiectul al doilea a fost aproape identic cu cel de anul trecut, rolul didascaliilor din textul dramatic. "Sunt foarte mândră de mine, a fost foarte bine şi sunt foarte fericită pentru că la română aveam cele mai mari emoţii. Doamne ajuta, cât mai mult, ţintesc peste 9.30, sper", a declarat o tânără. 

Proba care i-a pus în dificultate pe elevi

Elevii au mai fost întrebaţi dacă emoţiile influenţează sinceritatea exprimării"Vă rog să vă imaginaţi tinerii de astăzi care comunică doar prin sms-uri, telegraf, telefon, nici nu ştiu dacă au emoţii personale să le analizeze, cu atât mai putin ale altora. Le-a pus sigur mari probleme", explică Florina Rogalski, profesor de română. 

Peste 2.000 de elevi au lipsit de la proba de limba română, dupa ce oricum 30% dintre candidaţi au refuzat să se înscrie la Bacalaureat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Educatie » O elevă din Craiova a fost luată la bătaie de un băiat, înainte să dea Bacul la Română. "A început să îmi dea cu pumnii în faţă"