Antena Meniu Search
x

Video Reacţia unui elev după proba la română de la Bac 2024: "Ştiam că veniţi cu camerele"

Examenul de Bacalaureat 2024 a început astăzi cu proba la Limba şi literatura română. Au fost emoţii mari pentru cei peste 134.000 de candidaţi care au susţinut astăzi această probă. La profilul real, la subiectul III, elevii au avut de scris particularităţile unei nuvele, iar la profilul uman - caracterizarea unui personaj dintr-o nuvelă studiată. 

de Redactia Observator

la 01.07.2024 , 16:39

Cei mai mulţi dintre elevii care au susţinut astăzi proba de Limba şi literatura română la Bac 2024 au scris la subiectul al III-lea despre "Moara cu noroc", de Ioan Slavici, însă au fost şi tineri care nu şi-au dat silinţa şi s-au mulţumit doar cu primele două subiecte.

Este şi exemplul unui tânăr care a susţinut Bacalaureatul la un liceu din Capitală. La ieşirea din sala de examen, tânărul spune cu zâmbetul pe buze că nu a învăţat operele din programă şi îşi doreşte nota 7, pentru că a scris doar la subiectele I şi II. Iată reacţia tânărului absolvent: 

R: De ce nu ai scris nuvela?

Vezi și

Nu ştiu de ce, nu am învăţat. M-am mulţumit cu puţin. 

Pe acelaşi subiect

(...)

R: Dar ce trebuia să scrii?

Particularităţi despre o nuvelă studiată. Oricare nuvelă studiată. 

R: Şi ce ai studiat?

N-am studiat.

R: Zi-mi dacă ştii ce nuvelă trebuia să comentezi. 

Nu ştiu, scriam dacă ştiam. La subiectul III chiar nu voiam să scriu nimic. 

R: Moara cu noroc ai citit-o?

Nu. 

R: Ce carieră ţi-ai dori?

Nu ştiu, ceva la ANPC cel mai probabil. 

(...)

R: Te văd aşa cu o atitudine foarte lejera şi de vacanţă. Nu contează bacul pentru tine? 

Nu chiar, e să fie.

R: Când ai avut timp să te pensezi?

Ieri.

R: Şi de nuvelă nu ai avut timp ieri?

Nu am avut nu, era mai important pensatul, tunsul, ştiam că veniţi cu camerele...

Subiectele, "scurse" chiar în timpul Bacalaureatului

Polițiștii din Târgu Jiu s-au sesizat că, în timpul susținerii examenului de Bacalaureat, la limba și literatura română, în mediul online au apărut imagini în care sunt prezentate subiectele examenului, atribuite centrului de examinare constituit în cadrul Colegiului Tehnologic „Ion Mincu”, din localitate. A fost întocmit dosar penal pentru divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, cercetările continuând pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc fapta și luarea măsurilor legale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. 

"La data de 1 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, Biroul de Investigații Criminale s-au sesizat cu privire la faptul că, în jurul orei 9.20, în timpul susținerii examenului de Bacalaureat 2024, la disciplina limba și literatura română, în mediul online au apărut imagini în care sunt prezentate subiectele examenului, atribuite centrului de examinare constituit în cadrul Colegiului Tehnologic ”Ion Mincu”, din localitate. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, cercetările continuând pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc fapta și luarea măsurilor legale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj", au transmis polițiștii gorjeni.

I-a sunat telefonul cu câteva secunde înainte să iasă din sala de examen

Nu mai puţin de 6 elevi au fost eliminaţi din examen, doar în Argeş. Cei 6 au fost prinşi că avea asupra lor telefoanele mobile sau alte dispozitive de comunicare. Este vorba despre 3 elevi ai unui liceu din Costești, alți doi elevi de la Liceul Tehnologic din Mozăceni și o elevă de la Câmpulung.

În cazul elevei din Câmpulung se poate spune că norocul a părăsit-o în ultima secundă. Tinerei i-a sunat telefonul chiar în momentul în care preda lucrarea, iar profesorii o scanau. Practic, aceasta era la doar câţiva paşi de a ieşi din sala de examen.

Calendar Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2024

  • 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00
  • 9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor
  • 12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Educatie » Reacţia unui elev după proba la română de la Bac 2024: "Ştiam că veniţi cu camerele"