Antena Meniu Search
x

Video O româncă acceptată la Oxford, lovită în plin de Brexit. Fata are nevoie de 200.000 de lire sterline ca să poată să îşi continue studiile

O elevă de clasa a 12-a din Constanţa a fost acceptată la una dintre cele mai cunoscute universătiţi din lume. Oxford, din Marea Britanie.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 17.06.2021, 15:55

Vezi și

Au fost doar patru locuri disponibile pentru specializarea la care tânăra visează-biochimie. În ciuda performanţei, familia fetei nu îşi permite să plătească taxele şcolare uriaşe.  

Fata are nevoie de sprijinul nostru moral, dar şi financiar pentru că având în vedere contextul politic, Brexit, ea fiind cetăţean al Uniunii Europene nu mai beneficiază de împrumutul financiar.

200.000 de lire, preţul viitorului

Astfel, în loc de 9.000 de lire sterline, trebuie să plătească pentru fiecare an de studiu 37.500 de lire, plus cheltuielile pe care le are de suportat acolo. Vorbim în total de 200.000 de lire pe care ar trebui să o plătească pentru cei patru ani de studii. 

Până pe data de 25 iunie, fata trebuie să trimită la Universitatea Oxford din Marea Britanie, dovada că poate să îşi plătească aceste studii. 

Fata a fost acceptată pe unul dintre cele patru locuri pentru a studia Biochimia. Fata are 10 pe linie în toţi anii de liceu şi a participat la mai multe olimpiade naşionale şi internaţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » O româncă acceptată la Oxford, lovită în plin de Brexit. Fata are nevoie de 200.000 de lire sterline ca să poată să îşi continue studiile