Antena Meniu Search
x

Video O zi la şcoală, alta în vacanţă. Elevii de la privat, chemaţi doar o zi la şcoală dintr-o "eroare juridică"

Vineri închise, azi deschise, mâine închise din nou! Vorbim despre şcolile şi grădiniţele private, pentru care regulile s-au schimbat peste noapte. De două ori. Guvernul le transmite părinţilor revoltaţi că a fost o eroare juridică.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 25.10.2021, 19:45

Vezi și

Dimineața de luni a început că în orice altă săptămâna pentru multe școli și grădinițe private. Nu a durat însă mult până când părinții au fost anunțați că de mâine copiii trebuie să rămână acasă.

Vineri, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că toate grădiniţele şi şcolile de stat sau private trebuie să îşi închidă porţile pentru 14 zile. În faţa unei vacanţe forţate, părinţii au căutat imediat soluţii: au chemat rude, au plătit bone, iar cei care nu au avut încotro şi-au luat concediu că să stea acasă cu copiii. Numai că, prevederea nu a mai apărut şi în hotărârea de Guvern. Aşa că astăzi, tuturor instituţiilor de învăţământ private li s-a permis funcţionarea cu prezenţa fizică.

Cristina Gavrilă, manager grădiniță privată: Funcționăm după programul normal, deoarece legea ne permite. Părinţii sunt foarte revoltaţi, nu li s-a dat altă opțiune şi nu au ce să facă cu copiii.

Doar astăzi însă. De mâine se schimbă modificarea.

Pe acelaşi subiect

Andreea Lupta, manager școală privată: A fost un weekend plin, un weekend în care telefoanele au sunat, ne scriau pe mail, prin mesaje și ne întrebau ce se întâmplă și care este măsura pe care noi o vom lua.

Părinte: O să stăm pe rând, eu și soțul meu. Putem să lucrăm și de acasă, dar ei îi e mai bine la grădiniță.

Explicaţia pentru acest haos? Neînţelegeri juridice la redactarea hotărârii de guvern.

Raed Arafat: Prezența fizică interzisă, nimeni nu îi oprește să facă online, pentru unitățile private.

Mii de profesori şi părinţi cer statului măsuri clare şi fixe

Christian Comşa, preş Asoc. Şcolilor Particulare: Nu credem că o decizie luată la nivel central poate să răspundă la toate nevoile întregului sistem. În unitatea de învățământ pe care o coordonez sunt 39 de persoane angajate din 40 vaccinate, rata de vaccinare în rândul părinților este foarte ridicată. De ce nu putem funcționa în format fizic?

Aproape 200 de mii de copii învaţă acum în sistemul de învăţământ preuniversitar privat din România. Afterschool-urile rămân şi ele închise 14 zile. În următoarele două săptămâni, doar creşele mai au voie să ţină deschis pentru copii. Autorităţile anunţaseră iniţial că nici acestea nu vor funcţiona, dar s-au râzgândit. Motiv pentru care mii de profesori şi părinţi cer statului măsuri care să nu mai fie modificate atât de des. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Educatie » O zi la şcoală, alta în vacanţă. Elevii de la privat, chemaţi doar o zi la şcoală dintr-o "eroare juridică"