Antena Meniu Search
x

Peste 80% dintre elevii din clasele terminale nu vor participa la cursurile de pregătire de dinainte de examene

Peste 80 de la sută dintre elevii care urmează să dea examenul de Bacalaureat nu vor participa la cursurile de pregătire, în şcolile din Bucureşti. Nici la clasa a opta nu stăm mai bine.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 22.05.2020, 21:39

Vezi și
  • Profesorii și-au manifestat intenția de a participa la cursuri în număr mare.
  • Totuși, nu toți profesorii vor participa la cursuri, unii pentru că au aflat deja că elevii nu vor veni.

După raportarea pe care Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a făcut-o, se vede că elevii şi profesorii nu sunt foarte încântaţi să revină în bănci. 

Dacă ne uităm mai întâi la categoria elevilor, situaţia stă cam aşa. La clasa a opta, din totalul de 16900 de elevi, doar 4521 au spus ca vor veni la pregătire. Asta înseamnă undeva la 26%. 

La clasa a douăsprezecea şi mai puţini, doar 19 la sută. 

Şi acum profesorii. La clasa a VIII-a au declarat ca vor fi prezente 80% dintre cadrele didactice, iar la clasa a douăsprezecea 67%. Cei mai multi au spus aici că nu vin din motive de sănătate, unii chiar fac parte din categoria de risc, alții pentru că au confirmarea de la părinți că elevii vor lipsi fizic din bănci. 

Cu toate acestea, ar trebui să continuie pregătirea online. 12 școli din Capitală au anunțat deja că nimeni nu va fi prezent la școală până la încheierea anului școlar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Peste 80% dintre elevii din clasele terminale nu vor participa la cursurile de pregătire de dinainte de examene