Antena Meniu Search
x

Video Perle la BAC 2022, proba la română. "Trahanache e făcut din cocă moale"

A fost subiect despre comedie la prima probă a Bacalaureatului din acest an. De râs au fost insa şi unele exprimări din lucrările absolvenţilor. Astăzi, după proba la matematică, elevii păreau mai bucuroşi decât ieri, aşa că se aşteaptă la note ceva mai mari. Totuşi, 38 de candidaţi au primit nota unu pentru că au încercat să copieze. 

de Redactia Observator

la 21.06.2022, 19:46

Vezi și

Dacă ne luăm după unele exprimări din teze, pare că însuşi Nae Caţavencu a dat ieri examenul de bacalaureat. Fraze goale, formulări fără sens sau, pur şi simplu, cuvinte folosite greşit. Asta au găsit profesorii corectori în multe lucrări. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mai mult savuroase decât sănătoase. Elevul care a scris asta s-a gândit, cel mai probabil, la politicienii venali, adică lipsiţi de scrupule. Dar nu venoşi! 

- Personajele lui Caragiale au nume simpatice. Trahanache e făcut din cocă moale şi Tipătescu care merge tipa-tipa şi Caţavencu care turuie ca o moară stricată. 

Pe acelaşi subiect

- Personalităţile care mă impresionează pe mine sunt cântăreţii de top şi fotbaliştii din liga I.

- Personalitățile înseamnă oameni care au făcut lucruri mari în viaţă şi acum sunt morți. Nu ai emoții cu morți. 

Florina Rogalski, profesor: Copiii nu stiu ce înseamnă personalitate.

Dincolo de asta, cele mai mari probleme rămân cele de scriere. 

Florina Rogalski, profesor: Ei ar trebui sa facă gramatică din clasa I pana in clasa a douasprezecea. In patru ani de liceu uita complet gramatica, si atunci enunturile sunt anacolutice. Frazele nu au legatura de continut intre ele. 

Lucrările la română, pline de perle

Proba la matematică a adus mai puţine emoţii decât cea la limba română. 

ProfesoriAu iesit si integralele?

EleviDa! Era radical din x pătrat..

9.50 minim! 

Cei mai premianţi!

Doamne ajută, ce bine a fost, şirul lui Roll a picat perfect! 

3.472 de candidaţi au absentat de la examen şi alţi 38 au fost eliminaţi. La proba de istorie, au avut de scris un eseu despre evolutia spaţiului românesc în a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi primele două decenii din secolul XX. 

EleviAu fost subiecte usoare, m-am descurcat bine. Invatand istorie putem sa intelegem ce e cu politicienii astia, partidele, cine de unde vine. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: Un singur hop mai au de trecut elevii de clasa a douasprezecea. Proba la alegere a profilului sau a specializării. Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie.

Cei mai mulţi se înscriu la facultate cu media pe care o vor obţine la bacalaureat. Puţine universităţi mai organizează acum propriul examen de admitere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Perle la BAC 2022, proba la română. "Trahanache e făcut din cocă moale"