Antena Meniu Search
x

Video Fraudă la Bacalaureat 2022. 39 de elevi au fost eliminaţi din sala de examen pentru că au încercat să copieze la proba la română

Surpriză pentru absolvenţii clasei a 12-a care au susţinut astăzi proba scrisă la Limba şi Literatura Română a examenului de Bacalaureat. Elevii care au fost astăzi în sala de examen nu s-au amuzat deloc când au dat cu ochii de comedia lui Caragiale. Conform cifrelor oficiale, 39 dintre aceştia au fost eliminaţi din sala de examen pentru că au încercat să copieze. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 20.06.2022, 17:48

Vezi și

Caragiale i-a pus în dificultate pe mulţi dintre elevii care au susţinut astăzi proba la limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat.

Mulţi dintre elevi nu au mai învăţat acest comentariu pentru că aexistat deja acest subiect trei ani la rând. Cu toţii au învăţat poezia, pentru că mizau pe acest lucru în această dimineaţă. Profesorii spuneaă că exerciţiile de la primul subiect au fost destul de simple, aşa că totţi elevii ar trebui să obţină cel puţin o notă de trecere.

Urmază mâine proba la matematică sau istorie şi poimâine proba la alegere. Primel erezultate vor fi afişate în data de 27 iunie

Subiecte Română BAC 2022

Pe acelaşi subiect

La primul subiect, elevii au primit un text la prima vedere din Nicolae Iorga şi să redacteze un text în care să argumenteze dacă întâlnirea cu o personalitate produce sau nu emoţie.

La subiectul al II-lea de la profilul real, elevii au fost nevoiţi să prezinte în minimum 50 de cuvinte perspectiva narativă dintr-un fragment de Cezar Petrescu, din romanul Întunecare.

La subiectul al III-lea de la profilul real, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţile unei comedii studiate. În elaborarea eseului, aceştia trebuiau să evidenţieze două trăsături care fac posibilă încadrarea comediei studiate într-o perioadă, într-un curent literar sau într-o orientare tematică. De asemenea, că comenteze două scene relevante pentru tema comediei studiate şi să analizeze două componente de structură şi/sau limbaj, semnificative pentru comedia studiată.

La uman, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui prersonaj dintr-o comedie studiată.

BAC 2022. Peste 126.000 de absolvenți de liceu au susţinut proba scrisă la română

Potrivit unui comunicat al ministerului Educaţiei, la examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie - iulie, s-au înscris peste 126.000 de absolvenți de liceu: 111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare. Este cel mai mic număr din istoria postdecembristă a României.

"Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie. Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie", se mai arată în comunicatul ministerului.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susțină toate probele scrise, la care trebuie sp obțină cel puțin nota 5 și să obţină media 6, la probele scrise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » Fraudă la Bacalaureat 2022. 39 de elevi au fost eliminaţi din sala de examen pentru că au încercat să copieze la proba la română