Antena Meniu Search
x

Peste 120 de unități de învățământ vor beneficia de laboratoare inteligente. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Ministerul Educației a lansat apelul competitiv de proiecte, pentru dotarea unităților de învățământ secundar superior, cu laboratoare inteligente. Este vorba despre licee, colegii, școlile profesionale, dar și despre palatele și cluburile copiilor, care vor fi dotate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

de Redactia Observator

la 23.12.2022, 12:28

Peste 120 de unități de învățământ vor beneficia de laboratoare inteligente. Anunțul făcut de Ministerul Educației
Peste 120 de unități de învățământ vor beneficia de laboratoare inteligente. Anunțul făcut de Ministerul Educației - Shutterstock

Ministerul Educaţiei a anunţat vineri lansarea apelului pentru dotarea cu laboratoare inteligente a unităţilor de învăţământ secundar superior (colegii, licee, şcoli profesionale), a palatelor şi a cluburilor copiilor, finanţat din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Când se vor depune cererile de finanțare

Cererile de finanţare aferente acestui apel de proiecte se vor putea depune prin platforma electronică dedicată PNRR, cu respectarea perioadei: 23 decembrie 2022 - 1 martie 2023.

"Alocăm 117.499.800,00 de euro, prin PNRR, pentru dotarea cu echipamente TIC de tip "smart lab" şi materiale educaţionale specifice pentru dezvoltarea unui laborator digital inteligent în fiecare liceu, colegiu, şcoală profesională, precum şi în palatele şi cluburile copiilor", informează Ministerul Educaţiei.

Pe acelaşi subiect

Totodată, în cadrul apelului, cel puţin 120 de unităţi de învăţământ secundar superior (colegii, licee, licee tehnologice, şcoli profesionale, inclusiv cele cu clase de învăţământ dual) vor putea beneficia de un al doilea laborator inteligent dacă numărul de elevi înscrişi în anul şcolar 2022 - 2023 este de minimum 500, relatează Agerpres.

În acest caz, finanţarea pentru al doilea laborator inteligent se va acorda pe baza scorului rezultat din următorii indicatori (în ordine descrescătoare): 50% - numărul de elevi (liceal) înscrişi, 25% - media la examenul de bacalaureat pe liceu în ultimii 3 ani, 25% - rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat (din numărul de candidaţi înscrişi) în ultimii 3 ani.

În cadrul apelului vor fi finanţate următoarele tipuri de activităţi:

* achiziţionarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat şi integrat specific) pentru dezvoltarea unor laboratoare inteligente digitale;

* achiziţionarea de conţinut educaţional, care va acoperi domenii din programa şcolară şi de software/licenţă cu specific educaţional care să asigure distribuirea centralizată, în reţeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive;

* conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la reţeaua de comunicaţii a unităţii de învăţământ;

* instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Peste 120 de unități de învățământ vor beneficia de laboratoare inteligente. Anunțul făcut de Ministerul Educației