Peste 120 de unități de învățământ vor beneficia de laboratoare inteligente. Anunțul făcut de Ministerul Educației
Ministerul Educației a lansat apelul competitiv de proiecte, pentru dotarea unităților de învățământ secundar superior, cu laboratoare inteligente. Este vorba despre licee, colegii, școlile profesionale, dar și despre palatele și cluburile copiilor, care vor fi dotate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
![Peste 120 de unități de învățământ vor beneficia de laboratoare inteligente. Anunțul făcut de Ministerul Educației](https://img.observatornews.ro/0/2022/12/23/503677/shutterstock-356921618-69bcff30.webp?w=430&f=2&v=2)
Ministerul Educaţiei a anunţat vineri lansarea apelului pentru dotarea cu laboratoare inteligente a unităţilor de învăţământ secundar superior (colegii, licee, şcoli profesionale), a palatelor şi a cluburilor copiilor, finanţat din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Când se vor depune cererile de finanțare
Cererile de finanţare aferente acestui apel de proiecte se vor putea depune prin platforma electronică dedicată PNRR, cu respectarea perioadei: 23 decembrie 2022 - 1 martie 2023.
"Alocăm 117.499.800,00 de euro, prin PNRR, pentru dotarea cu echipamente TIC de tip "smart lab" şi materiale educaţionale specifice pentru dezvoltarea unui laborator digital inteligent în fiecare liceu, colegiu, şcoală profesională, precum şi în palatele şi cluburile copiilor", informează Ministerul Educaţiei.
- Pedepse inspirate din comunism, pregătite pentru elevii români: certați în fața clasei sau mutați la altă...
- Emoţiile sărbătorilor de iarnă, resimţite de copiii din şcoli şi grădiniţe. Cei mici se pregătesc deja...
- Ligia Deca anunţă 1 miliard de euro din PNRR, pentru prima dată în istoria educaţiei, pentru dotarea...
- O adolescentă de 16 ani din Harghita a împrumutat, în 2024, aproape 300 de cărţi de la bibliotecă. Câte a...
- O elevă de clasa a XII-a îi scrie ministrului: "Istoria, Geografia, Biologia, Chimia sunt materii unde studiul...
Totodată, în cadrul apelului, cel puţin 120 de unităţi de învăţământ secundar superior (colegii, licee, licee tehnologice, şcoli profesionale, inclusiv cele cu clase de învăţământ dual) vor putea beneficia de un al doilea laborator inteligent dacă numărul de elevi înscrişi în anul şcolar 2022 - 2023 este de minimum 500, relatează Agerpres.
În acest caz, finanţarea pentru al doilea laborator inteligent se va acorda pe baza scorului rezultat din următorii indicatori (în ordine descrescătoare): 50% - numărul de elevi (liceal) înscrişi, 25% - media la examenul de bacalaureat pe liceu în ultimii 3 ani, 25% - rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat (din numărul de candidaţi înscrişi) în ultimii 3 ani.
În cadrul apelului vor fi finanţate următoarele tipuri de activităţi:
* achiziţionarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat şi integrat specific) pentru dezvoltarea unor laboratoare inteligente digitale;
* achiziţionarea de conţinut educaţional, care va acoperi domenii din programa şcolară şi de software/licenţă cu specific educaţional care să asigure distribuirea centralizată, în reţeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive;
* conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la reţeaua de comunicaţii a unităţii de învăţământ;
* instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰