Antena Meniu Search
x

Video Peste 15.000 de elevi înscriși în clasa a 8-a nu au mai dat Evaluarea Națională. Au abandonat școala sau au rămas repetenți

Emoţii mari pentru absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut astăzi proba la limba şi literatura română a examenului de Evaluare Naţională. Vorbim despre o generaţie de sacrificiu, căci elevii, peste 160.000, au învăţat mai mult online în pandemie, iar anul acesta au stat acasă trei săptămâni, cât a durat greva din învăţământ. Aşa că au fost emoţii, mai ales la intrarea în examen. După două ore, copiii erau ceva mai relaxaţi. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 19.06.2023, 14:47

Vezi și

"Mă ajută crucea asta, crucea de la gât. Și la mână am o cruce. Le port să mă ajute la examen, dar le port şi în general. Am simţit eu să o iau, nu mi-au dat-o părinţii", a mărturisit o fată care a susținut, astăzi, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale.

"A fost uşor într-un fel. Bine, la caracterizare a fost un pic mai greu, dar în rest a fost bine", spune și Alexandra, care crede că va lua peste 8.50.

Examenul de astăzi este aşadar prima probă a evaluării naţionale. Cea la matematică va avea loc miercuri, când se susţine proba la matematică. Elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor mai da şi joi examenul scris la limba maternă. 

Peste 15.000 de elevi, absenți de la Evaluarea Națională

Pe acelaşi subiect

Ministerul Educației urmează să emită o raportare legată de elevii eliminați din examen, după ce ar fi încercat să copieze, dar și despre cei care au absentat astăzi.

Vorbim despre mai bine de 160.000 de elevi care s-au înscris la Evaluarea Națională, dar sunt, de fapt, mai mulți ca număr înscriși în clasa a 8-a, la începutul acestui an școlar. Lipsesc peste 15.000 doar la înscrierea de la Evaluarea Națională.

Această lipsă poate fi explicată prin faptul că au situația neîncheiată sau că au rămas repetenți, ori, cel mai probabil, nu își doresc să susțină examenul pentru că nu vor să continue mai departe liceul. Și, desigur, o altă posibiltate pate fi abandonul.

Urmează proba la matematică și admiterea la liceu. Anul acesta sunt emoții ceva mai mari, pentru că vorbim despre o admitere la liceu care se face doar pe baza mediei de la Evaluarea Națională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Peste 15.000 de elevi înscriși în clasa a 8-a nu au mai dat Evaluarea Națională. Au abandonat școala sau au rămas repetenți