Antena Meniu Search
x

Video Peste trei candidaţi pe un loc la Facultatea de Medicină. Cine nu intră la buget, va plăti aproape dublu faţă de anul trecut

La Facultatea de Medicină, admiterea începe în 25 iulie şi este concurenţă mare - 3,2 candidaţi pe loc, aşadar ne apropiem de recordul de anul trecut. Un record bifăm însă în ceea ce priveşte taxele. Cine nu intră la buget, va plăti aproape dublu faţă de anul trecut. Asta deşi avem mare nevoie de medici în anul pandemiei, la fiecare 4 ore un medic român a plecat din ţară, spun statisticile.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 15.07.2021, 13:08

Hepta Vezi și

La UMF Bucureşti, cea mai mare concurenţă este la Medicină. Sunt peste trei candidaţi pe un loc. Cu o zi înainte să se termine înscrierile şi-au depus online dosarele. Peste 2.300 de tineri candidează pe 710 locuri la buget şi mai sunt scoase la concurs 250 de locuri la taxă. La Stomatologie sunt aproape 600 de tineri înscrişi care concurează pe 213 locuri la buget. Mai puţin căutată este Facultatea de Farmacie, unde sunt 121 de locuri la buget. 

Noutatea este că după o pauză de doi ani va funcţiona specializarea moaşe. În ultimii doi ani nu a funcţionat această specializare pentru că nu s-au înscris suficienţi candidaţi. De asemenea, anul acesta taxa o să fie foarte mare. 15.000 de lei trebuie să plătească cei care nu vor intra la buget. Aproape dublu de anul trecut când am avut o taxă de 6.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Peste trei candidaţi pe un loc la Facultatea de Medicină. Cine nu intră la buget, va plăti aproape dublu faţă de anul trecut