Antena Meniu Search
x

Video Profesori invitați la o sesiune de numerologie, în Galați. Cadru didactic: "Genul acesta de curs cu influenţe ezoterice nu-şi are rostul"

În plină pandemie, fără tablete sau conexiune la Internet, procesul educaţional se poate folosi de numerologie. Cel puţin asta par să creadă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi. Aceştia le-au transmis directorilor de scoli o adresă prin care invită dascălii să participe într-un nou proiect menit să îi apropie pe profesorii de elevi cu ajutorul numerologiei.

de Adrian Obreja

la 08.01.2021, 18:08

Vezi și
  • Cum era de aşteptat, invitaţia a stârnit reacţii diferite între profesori

Numerologia, noua legătură dascăl-elev, este un proiect la care sunt invitaţi să ia parte în mediul online toţi profesorii din judeţul Galaţi. Întâlnirea dintre dascăli şi reprezentanţii asociaţiei de numerologie are ca scop o mai bună înţelegere între profesori şi copii şi va avea loc în această seară.

"Particip cu interes, mai ales că domeniul mă fascinează. Relaţia întâlnirea profesor-elev nu este una întâmplătoare, ci face parte din existenţa noastră, de altfel şi cuvântul sanscrit darama, care înseamnă drum, se potriveşte perfect elevilor. Îşi pot descoperi anumite calităţi, aptitudini, chiar şi de lider. Şi noi ca profesori putem aşa să creăm o leagătură mult mai profundă spirituală, mai ales în contextul vremurilor pe care le trăim", spune o profesoară.

"Mi s-a părut că genul acesta de curs cu influenţe ezoterice nu-şi are rostul şi locul într-un învăţământ formal şi care trebuie să fie în principal ştiinţific", este de părere un alt cadru didactic.

Când a văzut ce reacţii a stârnit proiectul, inspectorul şcolar general se dezice de iniţiativă. 

Selena Costea, inspector general şcolar: Solicitarea a venit pe cale oficial din partea Asociaţiei Numerologilor din România. A fost redirecţionată solicitarea către inspectorul care se ocupă cu activitatea extra-şcolară, iar dumnealui a elaborat o adresă, un demers informativ către unităţile şcolare, lăsând libertate fiecărui cadru didactic să aleagă. Inspectoratul Şcolar nu promovează activitatea respectivei asociaţii. Personal mă delimitez de activitatea acesteia. 

Reprezentanţii Asociaţiei Numerologilor din România nu au oferit momentan un punct de vedere, însă au promis lămuriri. Următoarele întâlniri între dascăli şi numerologi ar trebui să aibă loc în perioada 5 febrauraie - 2 iulie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » Profesori invitați la o sesiune de numerologie, în Galați. Cadru didactic: "Genul acesta de curs cu influenţe ezoterice nu-şi are rostul"