Antena Meniu Search
x

Video Profesorii le spun elevilor slab pregătiţi să nu vină la evaluări. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, reacţie vehementă: "Revoltător! Inadmisibil!"

Unii profesori au decis să-l boicoteze pe ministrul Educaţiei după ce a introdus o evaluare menită să verifice câţi analfabeţi funcţional sunt printre copii. Sunt dascăli care îi îndeamnă pe elevi să nu se prezinte la testări. Şi se supără mai ales dacă vin cei mai slabi la învăţătură, pentru că strică imaginea şcolii la rezultatele finale. Ministrul Educaţiei spune că aşa ceva e revoltător şi ameninţă cu sancţiuni grave.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 24.05.2022, 20:16

Vezi și

Prezenţa elevilor la Evaluările Naţionale îi bulversează pe părinţi. Oamenii se plâng că în unele şcoli profesorii îndeamnă la boicotarea examenelor naţionale. Sunt doar câteva dintre discuţiile de pe grupurile părinţilor revoltaţi. Tot ei spun că unii profesori ar fi recunoscut că îndemnul a venit de mai sus, de la directorul şcolii. Aceeaşi situaţie ar fi în mai multe şcoli gimnaziale din Bucureşti, cauza fiind teama profesorilor că notele vor strica imaginea instituţiei. "Este adevărat că sunt aceste semnale. S-a plecat în prima fază de la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. Culmea, aici nu înţeleg, inclusiv familiile, sunt elevi descurajaţi să nu vină la Evaluarile Naţionale de la clasele a doua, a patra şi a şasea. Scopul este să dea bine la nivel de promovabilitate", a declarat Iulian Cristache, Federaţia Părinţilor.

Părinţii spun că, atât timp cât notele nu se trec în catalog, Ministerul Educaţiei ar trebui să oblige elevii să se prezinte la evaluări. "Revoltător! Inadmisibil! Am transmis în sistem un mesaj prin care inspectoratele şcolare judeţene să monitorizeze prezenţa elevilor. Este important să avem o prezenţă cât mai bună la aceste evaluări!", a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. La inspectoratul şcolar nu a ajuns însă nicio plângere oficială din partea părinţilor. "Sper doar să nu existe astfel de situaţii, pentru că menirea de dascăl înseamnă şi evaluare. Înseamnă conştientizarea nivelului la care copilul a ajuns la acel moment", a declarat Mihaela Ştefan, ISMB. Elevii de clasa a patra au trecut deja prin evaluare. Evaluarea Naţională începe lunea viitoare, iar peste 300 de şcoli din toată ţara se pregătesc acum de testarea digitală. Problema e că nu toate au tablete pentru toţi elevii. Aşa că fiecare şcoală trebuie să se descurce cum poate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Profesorii le spun elevilor slab pregătiţi să nu vină la evaluări. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, reacţie vehementă: "Revoltător! Inadmisibil!"