Antena Meniu Search
x

Video Recomandările învățătorilor pentru revenirea elevilor la școală

Elevii vor reveni în bănci odată cu debutul celui de-al doilea semestru, conform celor trei scenarii anunţate de autorităţi. Este însă şcoala pregătită să îşi primească elevii după atâtea luni de cursuri online?

Vezi și
  • Klaus Iohannis a anunţat că şcolile se vor redeschide din semestrul 2
  • O decizie finală va fi luată la începutul lunii februarie

Claudia Chiru, profesor în învăţământul primar, a declarat la Observator că îşi face griji pentru modul în care elevii vor reintra în ritmul şcolii offline.

Eu am reuşit să ţin pasul cu materia şi am predat în online. Nu sunt în urmă. Există loc pentru aprofundare şi mă întreb cum vom reintra în ritmul de a ieşi din casă, de a sta în bancă patru ore şi cum vom lucra neîntrerupt. Lucrez la o etapizare a recuperării materiei”, a declarat Claudia Chiru.

Aceasta spune că elevii sunt nerăbdători să se întoarcă la școală și că vorbește cu ei destul de des despre asta, însă nu a discutat despre noul anunț făcut de președintele Klaus Iohannis, pentru că este sceptică.

Tot ceea ce am trăit până acum mă face să am o lipsă de încredere în privinţa redeschiderii şcolilor. Mi se pare că deciziile sunt luate fără să se facă un studiu şi să se bazeze pe informaţii concrete. Îmi doresc să ne întoarcem la şcoală, în siguranţă. Îmi doresc să se producă învăţarea”, a mai spus Claudia Chiru.

Aceasta i-a sfătuit pe părinți să își pregătească din timp copiii cu trezirea de dimineaţă şi îmbrăcarea în haine de ieșit din casă și chiar să iasă din casă, să vorbească despre cum se va schimba ritmul, spunând că aceste exerciții de imaginație îi vor ajuta să se obișnuiască.

Școlile se redeschid în 8 februarie 2021

Klaus Iohannis a anunţat că şcolile se vor redeschide din semestrul 2, însă o decizie finală va fi luată cu o săptămână înainte de termen. Președintele României a prezentat totodată și scenariile de funcționare pentru școli, menționând că acestea se aplică doar pentru învățământ: toate celelalte măsuri rămân neschimbate.

Klaus Iohannis a mai declarat că se va ține cont de situația epidemiologică din fiecare localitate, iar scenariile de funcționare se adaptează doar în învățământ, celelalte măsuri rămânând neschimbate.

„Se revine practic la sistemul descentralizat care ţine cont de evoluţia pandemiei în fiecare localitate.

În localităţile în care există scenariul verde, cu mici excepţii, toţi copiii merg la şcoală.

În localităţile în scenariu galben, lucrurile se schimbă. Merg copiii de grădiniţi, clasele 1-4 şi din clasele termina, 8 şi 12.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roşu, continuă să meargă la şcoală şi la grădiniţă doar cei de ciclul primar. Ceilalţi nu mai merg la şcoală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Recomandările învățătorilor pentru revenirea elevilor la școală