Antena Meniu Search
x

Video Reguli stricte pentru elevi, după reluarea cursurilor. Scenariile în care se desfășoară școala acum

Aproape două milioane de copii s-au întors astăzi la şcoală şi la grădiniţă. Tot în două scenarii, în funcţie de numărul de îmbolnăviri. Ministrul Educaţiei speră însă că de la toamnă toţi elevii vor învăţa faţă în faţă.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 05.05.2021, 20:20

Vezi și

La Şcoala nr. 1 din Bucureşti a fost ca în prima zi de şcoală de toamna trecută. Cu dor de colegi şi mult entuziasm, după o lună de vacanţă. Capitala se încadrează acum în scenariul galben, alături de peste alte o mie de localităţi din ţară. Rata de infectare depăşeşte 1 la mia de locuitori, aşa că au mers deocamdată doar cei de la gradiniţă şi clasele primare. În aproape 2.000 de localitaţi şcoala a început faţă în faţă, în scenariul verde, unde infectările sunt foarte puţine. Din 10 mai vor participa fizic la cursuri şi cei din clasele terminale, indiferent de numărul îmbolnăvirilor, cu excepţia localităţilor carantinate.

Elevii din clasele primare sunt cei mai fericiti. Ei au fost în bănci, alături de colegii lor şi înainte de vacanţa de Paşti. La gimnaziu sau la liceu, însă, se învaţă online încă din toamna anului trecut. 

Regulile sunt la fel de stricte în școli

În fiecare pauză, clasele se aerisesc, iar copiii se joacă afară. Sensuri unice cu circuite separate de intrat și de ieșit în școală. Afișe peste tot cu regulile pe care trebuie să le respecte și bineînțeles dezinfectanți peste tot. Bucuria reîntâlnirii cu ceilalți colegi nu durează însă foarte mult. În mai puțin de o luna elevii de clasa a 12-a încheie cursurile pentru că urmează examenul de Bacalaureat. Iar in 18 iunie se termină școală și pentru elevii de clasa a opta. 

Până atunci, ministrul Educaţiei are planuri mari şi promite să aducă toti elevii in banci din toamnă. Cu o conditie, însă: 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Alături de trendul descendent al evoluției epidemiologice, este extrem de important să înregistrăm progrese majore în campania de vaccinare, așa ministerul Educației va fi îndreptățit să formuleze o propunere de prezenţă generalizată în toate școlile din România. 

Testele din salivă nu vor fi utilizate, aşa că vaccinarea ramane singura solutie, spune Sorin Cîmpeanu. Până acum, jumătate dintre profesori au fost imunizaţi.

Cum merg elevii la școală, în funcție de situația epidemiologică

Scenariul galben - Peste 1 caz infectare/1000 de locuitori 

Grădiniţă, clase primare

Scenariul verde - Sub 1 caz infectare/1000 de locuitori 

Toţi copiii merg la şcoală 

Cu excepţia localităţilor carantinate

Elevii claselor terminale - a VIII-a, a XII-a și a XIII-a 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Reguli stricte pentru elevi, după reluarea cursurilor. Scenariile în care se desfășoară școala acum