Antena Meniu Search
x

Video Rezultate Evaluare Națională 2023. Rezultate mai slabe cu 6% ca anul trecut. Care ar putea fi media de admitere la un liceu de top din Bucureşti

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2023 au fost afișate miercuri, 28 iunie, la ora 10. Fiecare elev trebuie să introducă pe evaluare.edu.ro codul primit de la școală pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examenele de la română şi matematică.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 28.06.2023, 14:13

Vezi și

Pandemia şi greva profesorilor nu au trecut fără să lase urme în şcoli. Dovada sunt rezultatele evaluării naţionale, publicate astăzi, de Ministerul Educaţiei. Doar 76% dintre elevi au reuşit să ia notă de trecere, cu 6% mai puţini decât anul trecut.

Rezultate mult mai slabe în acest an la Evaluarea Naţională decât anul trecut. Suntem mai jos cu 6%, de la 82,3% în 2022 am ajuns la 76,2%. Ne referim aici la elevii care au reuşit să obţină note de peste 5. 23,8% dintre elevii României au obţinut note mai mici decât 5, iar asta înseamnă şi media de admitere la liceu, pentru că din acest an se ia în calcul doar nota de la Evaluarea Naţională pentru admiterea la liceu, nu se mai ia în calcul şi media din anii de gimnaziu, cea care ridica de obicei media.

Ne aşteptăm, aşadar, la medii mai mici pentru admiterea la liceu. Rezultatele se vor afişa pe 19 iulie, atunci când elevii vor vedea clasamentul final şi repartizarea la licee. Directorii se aşteaptă la medii de admitere mult mai mici. Anul trecut, spre exemplu, ultima medie de admitere la liceul "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti a fost de 9,63. Directorul se aşteaptă la o medie de admitere cu cel puţin 30 de sutimi mai mică. Pentru elevi urmează de acum completarea fişelor de admitere la liceu, care se va face pe 6 şi 7 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Educatie » Rezultate Evaluare Națională 2023. Rezultate mai slabe cu 6% ca anul trecut. Care ar putea fi media de admitere la un liceu de top din Bucureşti